Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na farme kradol zlodej. Chovateľovi zmizli barany
Zdielať na

Na farme kradol zlodej. Chovateľovi zmizli barany

VIŠTUK / Policajti v pezinskom okrese vyšetrujú kuriózny zločin. Na farme úradoval zlodej, keď pod rúškom tmy ukradol ovce. Ráno majiteľ našiel už len prázdny košiar.

Chovateľ prišiel počas noci o všetky svoje ovečky, aj o chovného barana. V noci z utorka na stredu zatiaľ neznámy páchateľ prestrihol reťaz vstupnej brány do jedného zo súkromných pozemkov na konci obce Vištuk. Zlodej pravdepodobne nekradol sám, pretože by mal asi problém naložiť deväť jahniat, päť oviec a jedného chovného barana. "Vyšetrovateľ OR PZ v Pezinku začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže páchaného závažnejším spôsobom konania," povedal hovorca KR PZ Michal Szeiff. 

Chovateľovi z obce Vištuk vznikla škoda za viac než tisíc eur. V prípade, že sa podarí páchateľa zadržať, hrozí mu až desaťročné väzenie. 

Podobne kuriózne zločiny so zvieratami sa už na Slovensku odohrali. Na konci januára farmárovi v okrese Vranov nad Topľou niekto ukradol tri kone a jedno žriebä. V tomto prípade už polícia páchateľov dolapila, no ukradnuté kone stále nenašla. 

V lete 2016 boli v kurze opäť kravy a teľatá. Na farme v Podhoranoch na východe Slovenska niekto ukradol sedemstokilovú kravu a desať teliat. Aj miestny farmár si vtedy lámal hlavu nad tým, ako toľko kusov dobytka pochytali a ako ich odviezli. Majiteľ dobytka vtedy sľúbil aj odmenu za informáciu, ktorá by odhalila zlodejov. 

V decembri 2013 vyčíňal v Nitrianskom kraji kravský gang. V poľnohospodárskych družstvách tam zlodeji niekoľko týždňov kradli kravy. "To nie je len tak. Po jednom ich vyviedli von, a potom ich nakládli do auta. Ja si myslím, že to sú profesionáli. Vysoko sofistikovaní, podľa toho, čo tie stopy tam boli, to nebola náhoda," povedal vtedy zamestnanec družstva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy