Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík sa na matraci spustil po zjazdovke, narazil do tribúny a zomrel
Zdielať na

Mladík sa na matraci spustil po zjazdovke, narazil do tribúny a zomrel

KRKONOŠE / Tragicky sa skončil nočný pokus tridsaťročného muža v českých Krkonošiach o zjazd svahu na matraci. Narazil do tribúny. Záchranárom sa ho síce podarilo na chvíľu oživiť, ale ťažkým zraneniam na mieste podľahol.

Nešťastie sa stalo v noci z utorka na stredu v Špindlerovom Mlyne. Muž sa po zjazdovke Svatý Petr spustil na matraci, ktorý bol pripevnený k stĺpu, aby stlmil náraz v prípade nehody lyžiarov, píše iDnes.cz.

Úradoval alkohol?

"Jazdu nezvládol a vo vysokej rýchlosti narazil do konštrukcie tribúny. Zranenému, ktorý bol bezprostredne po nehode v bezvedomí, utekali na pomoc pracovníci Horskej služby. Spolu so svedkami ho resuscitovali," uviedol hovorca českej HZS.

Na pomoc prišli aj hasiči s lekárom, ktorí pomáhali s vyslobodením muža spod tribúny. Hoci sa muža podarilo napojiť na prístroje, srdcovú činnosť sa lekárom nepodarilo obnoviť a mladík zomrel. 

​Polícia vyšetruje presnú príčinu nehody. Mala by preskúmať prípadnú mieru cudzieho zavinenia a vplyv alkoholu. 

"V minulosti sme zaznamenali smrteľné nehody pri jazde z kopca na rafte, člne a podobne. Je ich priam nemožné riadiť a ubrzdiť," upozornil hovorca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy