Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladý pár zahynul v aute po tom, čo mu majiteľ spravil chybný tunning
Zdielať na

Mladý pár zahynul v aute po tom, čo mu majiteľ spravil chybný tunning

VEĽKÁ BRITÁNIA / Mladý pár sa otrávil výfukovými splodinami. Stalo sa tak po tom, čo len 20-ročný fanúšik upravovania áut, tzv. tuningu, upravil svoj Ford Fiesta ST za takmer 21 000 eur.

Tom Putt bol fanatikom do áut, učil sa za automechanika a praxoval vyše roka priamo vo Forde. Mal len 20 rokov, no už mal za sebou niekoľko skúseností s úpravou áut a vždy bol precízny. Zjavne však tentokrát precenil svoje schopnosti a chybná úprava stála život nielen jeho, ale aj jeho 23-ročnú priateľku, Nikki Willis.

Tom vykonal viacero zmien v mene toho, aby malo jeho auto vyšší výkon. Naposledy odstránil katalyzátor výfukových plynov a vyrezal ventilačné otvory do kapoty svojho Fordu. Zrejme jeho pozornosti unikla medzera pri výfuku a motor tak začal nasávať výfukové plyny do auta, ako hovorí výsledok vyšetrovania. Testy preukázali, že v kabíne vozidla bol pri pustenom motore až tisícnásobne prekročený bezpečný limit oxidu uhoľnatého. Ten nemá ani zápach ani chuť, pár tak nevedel, že mu hrozí fatálna otrava.

Hlavný vyšetrovateľ, Robert Kirby, sa vyjadril: "Spojili sa viaceré ojedinelé udalosti, ktoré vyústili do tejto tragédie". Hoci mal Tom viacero skúseností a jeho predchádzajúce úpravy boli veľmi kvalitné, táto sa mu stala osudnou. Odborníci preto fanúšikov tuningu varujú pred akýmikoľvek podobnými zásahmi.

Tom Putt sa svojím autom chválil aj na svojom Instagrame:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy