Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
V Kráľovej pri Senci horelo lietadlo
Zdielať na

V Kráľovej pri Senci horelo lietadlo

KRÁĽOVÁ PRI SENCI / Na letisku v Kráľovej pri Senci v noci zasahovali hasiči aj policajti. Na jednom z lietadiel totiž vypukol oheň. Plamene podľa miestnych šľahali až do výšky 10 metrov.

Majiteľom stroja je Bratislavčan, ktorý je z celej situácie nešťastný a veľmi nahnevaný. Plamene lietadlo úplne zničili a odhadovaná škoda je až do stotisíc eur.

Letisko je od hlavného mesta vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov. Na miesto okamžite dorazilo šesť seneckých hasičov s dvoma kusmi techniky.

Príčina požiaru

"Následkom požiaru nebol nikto zranený. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru.

Konateľ klubu má na vec jasný názor. Lietadlo naposledy bezproblémovo lietalo pred týždňom. Konateľ preto vylučuje samovznietenie. "K motoru sa oheň nedostal, takže plamene išli z vnútra alebo od krídel, kde boli benzínové nádrže. Čiže to bol určite úmyselný trestný čin," myslí si konateľ pilot klubu Branislav Kvasnica.

"Príčina požiaru bude zrejmá až po vyjadrení sa zisťovateľa príčin požiarou," upresnil policajný hovorca Michal Szeiff. Ide o lietadlo Cessna, ktoré stálo na tomto letisku viac ako 15 rokov. Či ide o úmyselný trestný čin, už vyšetruje polícia.

Konateľ letiska ale tvrdí, že už v minulosti čelili vyhrážkam. A približne pred mesiacom sa mal po letisku pohybovať bager bez povolení a mal na ňom urobiť 200 metrovú ryhu. Podľa konateľa môže za tým stáť spor o pozemky pod letiskom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy