Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Farmár vraj zanedbáva zvieratá, psov mu odobrali, na kone si posvietia
Zdielať na

Farmár vraj zanedbáva zvieratá, psov mu odobrali, na kone si posvietia

RUŽOMBEROK / Podnet o zanedbaných a týraných zvieratách na ranči v Ružomberku prišiel do redakcie TV JOJ. Situácia bola podľa oznamovateliek kritická a tak kontaktovali aj políciu. Majiteľ ranča sa však bráni a za ich aktivitami vidí osobnú pomstu a snahu mu uškodiť.

Na nevyhovujúce podmienky, v ktorých musia kone na ranči v Ružomberku žiť, upozornili ich bývalé ošetrovateľky. Keďže im celá situácia nie je ľahostajná, kontaktovali TV JOJ, aj zodpovedné úrady. "Vidno na tých koňoch, že majú problémy s kopytami, určite sem žiadny kováč nechodil. Sú špinavé, zanedbané, nie sú v dobrom výživovom stave, majú nafúknuté bruchá, lebo nedostávajú pravidelne žrať, len raz za čas dostanú, čo im nestačí. A stoja v totálnom bordeli," hovorí Laura, bývalá ošetrovateľka.

Práve nezhody a rozdielne názory s majiteľom, ohľadom starostlivosti o zvieratá údajne donútili dievčatá z ranča odísť. Majiteľ vraj nemá na chov konaní dostatok prostriedkov, tvrdí Laura. Navyše sa vraj nestará dobre ani o ostatné zvieratá. "Jeden tento pes má zlomenú nohu, vidno že potrebuje urgentne nejaký zákrok, vzadu je ešte jeden pes, ktorý je podvýživený, je vo vlastných výkaloch, taktiež na reťazi v provizórnej búde," sťažuje sa Natália, bývalá ošetrovateľka. Pri chove psov Regionálna veterinárna a potravinová správa nedostatky skutočne zistila a oboch farmárovi odobrala.

V chove koní zistili len drobné nedostatky, ako sa píše v oficiálnom vyjadrení: "U koní bolo vykonané súkromným veterinárnym lekárom neurologické, ortopedické vyšetrenie a vyšetrenie kože - bez patologického nálezu, zistená bola mierna kachexia - primeraná veku zvieraťa. Na odstránenie nedostatkov v podmienkach chovu koní boli uložené opatrenia". Bývalé ošetrovateľky s nálezom nesúhlasia a chcú za zvieratá ďalej bojovať, dávajú aj podnet na políciu. Majiteľ ranča sa s redaktorkou TV JOJ o celej vzniknutej situácii porozprával, no vyjadrovať na kameru sa nechcel. Za obvineniami vidí skôr osobnú pomstu. S úradmi ochotne spolupracuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy