Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Všetky krajské súdy evakuovali, anonym nahlásil bombu
Zdielať na

Všetky krajské súdy evakuovali, anonym nahlásil bombu

SLOVENSKO / Ráno pred pol deviatou nahlásil anonym bombu na krajskom súde. Keďže bližšie nešpecifikoval, o ktorý súd ide, polícia uzavrela a evakuovala všetkých osem krajských súdov na Slovensku.

Všetky súdne konania prerušili alebo odložili na neskôr. Po necelých dvoch hodinách prehľadávanie priestorov polícia ukončila, žiadnu nebezpečnú látku nenašli. Súdy už opäť pracujú naplno, počas evakuácia však bola situácia napätá. V Banskej Bystrici obsadili policajné autá na majákoch  ulicu v okolí súdu. Bližšie sa nedostal nikto ani autom no ani na pešo. Budovu ohradili páskami. V pohotovosti boli aj hasiči a hasičská sanitka. Celú budovu prehľadal psovod so špeciálne vycvičeným psom. Vonku bolo štrnásť pod nulou a desiatky zamestnancov zostali vonku na mrazoch. "Je to veľmi nepríjemné aj pre zamestnancov aj pre účastníkov," vyjadrila sa Katarína Javorčíková, predsedníčka združenia Za otvorenú justíciu.  Podobne to vyzeralo aj na ostatných krajských súdoch, keďže policajti museli prehľadať všetky.

Rovnaká situácia sa udiala v novembri, keď anonym nahlásil bombu na krajskom súde bez bližšieho špecifikovania mesta. Polícia po totožnosti oznamovateľa pátra, za šírenie poplašnej správy mu hrozí trest až 5 rokov vo väzení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy