Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
U Kňažka lúpil 49-ročný, česky hovoriaci muž
Zdielať na

U Kňažka lúpil 49-ročný, česky hovoriaci muž

BRATISLAVA / Dnes v noci sa strieľalo vo vile herca Milana Kňažka. Strely vyšli z jeho zbrane, v dome bol totiž zlodej.

Vo vile pod Slavínom postrelil Milan Kňažko krátko po pol druhej v noci zlodeja. Ten kradol priamo v jeho dome, zatiaľ čo on spal. Z nočnej drámy je otrasený, no zdravý. Udalosť Televízii JOJ osobne potvrdil.

Milan Kňažko sa okolo pol druhej v noci zobudil na to, že sa v jeho dome niečo deje. Následne rozsvietil svetlo, zobral zbraň a zbadal muža, ktorý sa pohyboval po jeho dome. Niekoľkokrát po ňom vystrelil. Minimálne jedným výstrelom páchateľa zranil. Zlodejovi sa ale podarilo utiecť. Utekal dole záhradou smerom k Havlíčkovej ulici. Nepodarilo sa mu preskočiť plot a skryl sa na pozemku domu. V tom čase na Slavín už smerovali takmer všetky hliadky z nočnej Bratislavy. Páchateľa našli ukrytého na pozemku. Skrýval sa pod stromami, nedokázal totiž preskočiť vysoký múr. Mal pri sebe väčšiu hotovosť ako aj hercovo zlato. Po zranenom páchateľovi ostalo v dome plno krvavých stôp. 

Policajti muža previezli na ošetrenie do nemocnice. "Záchranná zdravotná služba na mieste ošetrila 49-ročného pacienta so strelným poranením dolnej končatiny a následne ho transportovala do fakultnej nemocnice v Starom meste na Mickiewiczovej ulici," uviedol hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Andrej Hirjak. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava, Petra Stano Maťašovská, dodáva: "Muž utrpel vážne strelné poranenie stehna, je po operácii."

Podľa informácii TV JOJ by malo ísť o 49-ročného, po česky hovoriaceho muža. Zlodej bol sám a zdá sa, že presne vedel, čo a kde hľadať. Podľa neoficiálnych informácií z prostredia polície mal Milan Kňažko strieľať z legálne držanej zbrane. Pre prebiehajúce policajné vyšetrovanie sa k veci vyjadriť nemôže. Rovnako viac informácií neposkytne ani polícia. "Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrovanie veci. Bližšie informácie poskytneme, ak to procesná situácia umožní," uviedla hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Miháliková.

Milan Kňažko na svojej facebookovej stránke ďakuje za slová podpory a pochopenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy