Polojasno
17°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Vrah stiahol Katarínu z kože, polícia je bližšie k jeho odhaleniu
Zdielať na

Vrah stiahol Katarínu z kože, polícia je bližšie k jeho odhaleniu

KRAKOV / Žiaden Mulder ani Scullyová, žiadni mimozemšťania, no i napriek tomu oddelenie Aktov X existuje. Nie v USA, ale u našich poľských susedov. Vyšetrovatelia tohto oddelenia skúmajú najväčšie zločiny – jedným je aj prípad vraha, ktorý sa obliekal do ľudskej kože.

Katarína bola študentkou Jagiellonskej univerzity v Krakove. V januári 1999 objavili rybári na rieke Visla ľudskú kožu, ktorá sa im zamotala do lodnej skrutky. Tá patrila práve Kataríne.

“Vrah stiahol mladú ženu zaživa z kože. Bolo to niečo hrozné. Keď sme prišli na miesto, bola to scéna ako z filmu mlčanie jahniat,“ hovorí vyšetrovateľ, sekcia AKTY X.

Odvtedy prešlo už takmer 18 rokov. Vraha však stále nechytili. Prípad na istý čas odložili, až kým sa k slovu neprihlásili špeciálni vyšetrovatelia – zo sekcie Aktov X.

Policajtom sa podarilo nemožné.

“Nebolo  to jednoduché, museli sme použiť sonary a detektory kovov. Našťastie sa nám to podarilo. Sme opäť o krok bližšie k odhaleniu páchateľa,“ hovorí vyšetrovateľ AKTY X.  

Pokiaľ by sa podarilo prípad vyriešiť, išlo by tak o svetový precedens. Už teraz sa oňho začali zaujímať aj hollywoodski filmári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy