Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Učiteľa, ktorý mal pomer s 13-ročnou žiačkou, odsúdili
Zdielať na

Učiteľa, ktorý mal pomer s 13-ročnou žiačkou, odsúdili

PRIEVIDZA / Súd v stredu poslal za mreže učiteľa telocviku a angličtiny na základnej škole za nezákonný vzťah s jeho trinásťročnou žiačkou, ktorá otehotnela. Štyridsaťdvaročný pedagóg kúpil dievčaťu tabletku na umelé prerušenie tehotenstva. V stredu spoznal svoj trest.

Osem rokov za mrežami vymeral učiteľovi trest okresný súd v Prievidzi. Podľa neho zneužíval maloleté dievča. Štyridsaťdvaročný Ivan mal podľa obžaloby so svojou iba 13-ročnou žiačkou sexuálny pomer niekoľko mesiacov.

Dievča otehotnelo. Učiteľ jej objednal zo zahraničia tabletku na vyvolanie potratu. Pár dní potom, ako ju dievča užilo, muža zadržala polícia. "Jedná sa o závažnú trestnú činnosť, ktorá trvala dlhšiu dobu," povedal predseda senátu.

Pohlavný styk si učiteľ nahrával na mobil. Policajti zaistili viacero dôkazov. "Je to závažná trestná činnosť, obžalovaný spáchal päť trestných činov, kde pri dvoch je trestná sadzba 7 až 12 rokov," dodal predseda senátu.

Podľa obžaloby je vinný zo sexuálneho zneužívania, nedovoleného prerušenia tehotenstva, ohrozovania mravnej výchovy mládeže a z prechovávania a výroby detskej pornografie. Na dnešnom pojednávaní sa učiteľ priznal. "Za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody v trvaní 8 rokov," dodal predseda senátu. Proti rozsudku sa muž okamžite odvolal. Nepáčila sa mu výška trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy