Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ženu (82) pred plameňmi zachránil jedenásťročný labrador
Zdielať na
Krimi

Ženu (82) pred plameňmi zachránil jedenásťročný labrador

TRENČÍN / Dramatická záchrana života sa odohrala na sídlisku v Trenčíne. Do bytu, v ktorom spala 82-ročná dôchodkyňa, sa valil dym z požiaru na balkóne.

Ženu napokon v poslednej chvíli vytiahli susedia. Za záchranu môže poďakovať 11-ročnému labradorovi.  

Nebyť psa, mohlo sa to skončiť tragicky. Staršia majiteľka bytu v Trenčíne išla spať. Vôbec netušila, že na jej balkóne začalo horieť. Plamene a hustý dym si nikto dlho nevšímal. Jediný, kto zacítil nebezpečenstvo bol labrador susedov, ktorý neprestával brechať.

“Náš pes to zaregistroval, začal štekať, vybehli sme na balkón a všimli sme si, že nad nami začal horieť balkón,“ hovorí suseda.

To už praskali plastové okná a dokonca bolo počuť výbuchy chemických čistidiel, ktoré mala starenka v polici. Do bytu sa valili kúdole čierneho dymu.

Zásah susedov v poslednej chvíli

Ťažko chodiaca majiteľka stále spala. Susedia ju ratovali v poslednej chvíli. Nebyť brechotu 11-ročného Endyho, mohlo sa to skončiť tragédiou. 

“Záchranca, áno si záchranca!“ chváli Endyho majiteľ psa. “Vybehli sme hore, babku sme vyviedli von a potom prišli hasiči,“ hovorí suseda.

 Byt bol po rekonštrukcii

“Po našom príchode sa z bytu valil dym. Nakoľko bolo podozrenie, že vo vnútri sa nachádza majiteľka, museli sme vyraziť dvere,“ hovorí  Ľuboš Liška, veliteľ zásahu hasičov.

"Osemdesiatdvaročná žena mala problémy s dýchaním a záchranári ju po prvotnom ošetrení transportovali do fakultnej nemocnice v Trenčíne,“ dodáva Boris Chmel, hovorca záchranárov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy