Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Anonym doručil TV JOJ video z nehody Daniela Lipšica
Zdielať na

Anonym doručil TV JOJ video z nehody Daniela Lipšica

BRATISLAVA / Slovenským médiám bola dnes doručená anonymná zásielka, ktorá obsahovala záznam nehody poslanca národnej rady Daniela Lipšica. Na zázname je vidieť, čo predchádzalo nárazu, samotný náraz aj to, čo sa dialo potom. Daniel Lipšic okamžite poskytol zrazenému mužovi prvú pomoc.

Video nie je vhodné pre maloletých a mladistvých. 

Zásielka s videom obsahovala aj tento komentár: "Dobrý deň, pozrite si záznam z kamery, ktorá nasnímala nehodu Daniela Lipšica, pri ktorej zrazil a usmrtil na priechode pre chodcov človeka. Kamera bola umiestnená na súkromnom objekte. Šokujúce zábery nepotrebujú bližší komentár a hovoria jasnou rečou o tom, kto túto tragickú nehodu zavinil. Našťastie polícia nie je jediná, kto týmto videom disponuje. V opačnom prípade by verejnosť nemala možnosť video vidieť, kďže vedenie polície sa jeho zverejneniu všemožne bráni."

Lipšicová právnička Eva Mišíková, ktorá po odchode z generálnej prokuratúry vykonáva súkromnú prax tvrdí, že jej klient k dnešnému dňu nevidel žiadne záznamy z nehody. Ani tie, ktoré sú obsahom vyšetrovacieho spisu polície. "Vzhľadom na jeho procesné postavenie sme sa nemohli oboznámiť so žiadnymi dôkazmi vyšetrovania," povedala Mišíková.

Bez komentára

Polícia už na mieste nehody vykonala vyšetrovací pokus. Lipšicova právnička k videozáznamu pripomenula, že záznam komentovať nebude aj preto, že pre vyšetrovanie je smerodatné znalecké skúmanie a dôkazy získané oficiálnym vyšetrovacími postupmi.

"Len znalecký posudok je rozhodujúcim dôkazom pre posúdenie okolností dopravnej nehody. Bude vyhotovený znalcom z odboru cestná doprava," dodáva Mišíková.

Poslanec Daniel Lipšic okamžite po zrážke s chodcom zastavil na električkovej trati, vystúpil z auta a chodca skontroloval. Poskytoval mu prvú pomoc. Podľa videa dôchodca prechádzal cez priechod pre chodcov. 

Dvaja vodiči z okoloidúcich áut vystúpili a stáli pri chodcovi a Lipšicovi. Približne o 20:09 prišli na miesto policajti a záchranári. Tí chodca naložili do sanitky a previezli do ružinovskej nemocnice. 

Po prevoze do nemocnice zomrel

Daniel Lipšic chodca zrazil 19. septembra večer. Podľa vlastných slov išiel z obchodného centra Polus po Vajnorskej ulici v smere do mesta. 

Chodec utrpel vážne zranenia, po prevoze do nemocnice zomrel. "Muža sa, žiaľ, nepodarilo zachrániť aj napriek vysokému nasadeniu a úsiliu našich záchranárov," uviedla ešte v noci po nehode hovorkyňa bratislavských nemocníc Zuzana Eliášová.

Daniel Lipšic sa po nehode podrobil dvakrát skúške na alkohol, výsledok bol negatívny. Chodec bol oblečený v tmavom. "Išiel som po Vajnorskej a zrazil som chodca. Napriek tomu, že som sa snažil stále pozerať na cestu, netelefonoval som ani nesmskoval, tak zrejme bol v takom uhle, že som si ho jednoducho nevšimol. Išiel som nie vysoko rýchlosťou," uviedol krátko po nehode Daniel Lipšic. "Bol v tmavom oblečení, ale ja sa nechcem vyviňovať," dodal. 

Vzdal sa mandátu

Tri dni po nehode sa Daniel Lipšic vzdal k 30. septembru poslaneckého mandátu."Každú prácu som sa snažil robiť naplno. Po tom, čo sa stalo v pondelok, by som nevedel svoj poslanecký mandát vykonávať naplno. Preto som sa rozhodol odísť z postu poslanca národnej rady," vyhlásil. 

Pozrite si reportáž Rasťa Striška:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy