Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vo Vojke narazila výletná loď do brehu Dunaja, kapitán bol opitý
Zdielať na
Krimi

Vo Vojke narazila výletná loď do brehu Dunaja, kapitán bol opitý

VOJKA / Vo Vojke neďaleko Bratislavy v nedeľu ráno narazila do brehu Dunaja výletná loď so 150 ľuďmi na palube. Pri kolízií sa nikto nezranil a nebola ani nutná evakuácia cestujúcich. Do nemocnice odviezli len kapitána, ktorému ostalo nevoľno. Testy uňho preukázali alkohol v krvi.

Asi 130 metrov dlhá výletná loď plávajúca pod švajčiarskou vlajkou sa na Dunaji otočila naprieč smeru plavby a zapichla sa špičkou do brehu. Nehoda sa stala pri obci Vojka nad Dunajom asi 40 kilometrov južne od Bratislavy. Na miesto dorazili záchranári, nikto sa ale nezranil.  

Alkohol v krvi

Na miesto nehody prišiel aj minister životného prostredia László Sólymos a minister dopravy Árpád Érsek, ktorí neskôr oznámili pravdepodobnú príčiny nehody. 

"U kapitána bol zistený alkohol v krvi," uviedol Érsek. Podľa neho kapitánovi zostalo nevoľno a previezli ho do nemocnice. Ministri potvrdili, že sa nikto pri kolízii nezranil. 

Škody zisťujú

Ani loď nebola vážne poškodená, takže pokračovala ďalej smerom na Budapešť. Na palube bolo 150 ľudí, z toho päť členov posádky. Plavidlo narušilo breh Dunaja. Rozsah škody zisťujú vodohospodári. Nebezpečenstvo ale podľa ministra Sólymosa nehrozí. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy