Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Na palube najväčšej lode na svete. Titanic by bol menší brat
Zdielať na

Na palube najväčšej lode na svete. Titanic by bol menší brat

BARCELONA / Tak ako majú svoje rekordy lietadlá či, mrakodrapy, majú ich aj zaoceánske lode. Zo svojej prvej skutočnej plavby sa do prístavu v Barcelone vrátila najväčšia výletná loď na svete, Harmony of the seas.

Rešpekt budí už pri pohľade v prístave, závidel by aj Titanic, ten bol o takmer sto metrov kratší. Tento kolos meria 362 metrov, asi ako Eiffelova veža na výšku. Je 70 metrov vysoký, má 18 poschodí a pojme viac ako 6 000 cestujúcich.

"Byť kapitánom takej lodi je obrovská česť, veľmi sa teším," povedal kapitán lode Gus Andersson.

Prezidentský apartmán

Ubytovanie ako v luxusnom hoteli s výhľadom na more, ale za príplatok je aj niekoľkoizbový prezidentský apartmán za tisíce eur na noc. Loď má park, hlavné námestie, kde sú desiatky obchodov a luxusných reštaurácií.

"Uvaríme denne 60 tisíc jedál, varíme iba samé špeciality, čo si cestujúci zaslúžia," hovorí šéfkuchár Michael Gillian.

Pracujúci Slováci

Loď je taká veľká, že ju ani za niekoľko dní neprejdete. Jazdia tu výťahy, kto sa ponáhľa, môže si 10 poschodí skrátiť šmykľavkou. Loď má dvadsaťtri bazénov, vírivky, môžete tu surfovať ako na mori, hrať basket, zájsť na muzikál alebo akrobatickú show.

Na lodi pracujú desiatky Slovákov, v kuchyni, pri bazéne alebo bavia ľudí. Ako napríklad Peter Rajtmajer z Košic. Robí šou na klzisku. "Nie je to pre každého, ale ja som sa zamiloval," povedal Peter.

Pozrite sa, ako to vyzerá na palube lode:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy