Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Reportáž: Rodina sa rozlúčila s Martinkou z Turca
Zdielať na

Reportáž: Rodina sa rozlúčila s Martinkou z Turca

MARTIN / Rodina a priatelia sa od dvanástej hodiny lúčia s Martinkou z Turca, známou z reality šou Farmár hľadá ženu. Bola jednou z najvýznamnejších učastníčok šou. Jej smrť potvrdila v piatok jej mama.

S Martinkou z Turca sa prišlo rozlúčiť len pár ľudí. Jej najbližší prišli postupne. Najskôr mama so strýkom a dvomi kamarátkami. "Je to zbytočná smrť. Keby mala trochu rozumu, tak sa to nemuselo stať. Keby menej pila, tak sa to nemuselo stať," hovorí Martinina mama Anka. 

Na pohreb neskôr prišiel aj jej manžel Martin, ktorý sprevádzal dve staršie deti Barboru a Vlada. Bol zronený, pred kamerou nevládal hovoriť. "Všetko," odpovedal na otázku, čo mal najradšej na Martine jej muž Martin. 

Z reakcií pokrvných príbuzných bolo vidieť, že ho neprijali do rodiny s láskou. Martinin strýko Jano mu pohrozil, Martinina mama sa mu otočila chrbtom. "Ja som mu ani ruku nepodala. Ešte dobre, že som mu nedala facku. Nechcela som robiť cirkus, aby to bolo všetko v televízii," hovorí Martinina mama Anka. 

V smútočnej reči pri katafalku evanjelický farár pripomenul, že Martina patrila medzi známe televízne tváre. Podotkol, že viedla problematický život, a preto jej dcéra a dvaja synovia skončili v detskom domove v Ružomberku. "Je mi to veľmi ľúto, bola tvrdohlavá, nedala si povedať. Bol som s ňou pred mesiacom, už vtedy som tušil, že to príde," hovorí bývalý partner Martiny Vlado.

Ako dodal, má ju stále rád ale zmieril sa s tým, že Martina milovala iného muža. "Bolo by pod moju úroveň, keby som to nebral. Láska príde, odíde," dodal bývalý Martinin partner Vlado. 

"Už je tam na pokoji, necháme to tak. Už sa nedá s tým nič robiť," dodala Martinina mama Anka. 

Boj s alkoholom

Martina Chovancová zomrela vo štvrtok v noci, 11. augusta. Dlhé roky bojovala so závislosťou na alkohole. Sociálka jej odobrala deti. Hviezda reality šou tvrdila, že je s nimi v kontakte. Jediné, čo jej prekážalo, bola diaľka. Deti Barbora, Tomáš a Vlado žili v Ružomberku, Martina s manželom Martinom v Kolačíne (okres Ilava).

Do pamäti divákov TV JOJ sa zapísala svojráznym prejavom, extravagantným módnym vkusom a hláškami, ktoré okamžite zľudoveli. Kleopatra z Turca dlhodobo bojovala s finančnými problémami, s alkoholom a dokonca jej sociálka odobrala deti.

Vzornou mamou nebola

"Bude mi chýbať. Je to mama, ale nijaký vzťah som s ňou už nemala," povedala po smrti matky dcéra Barbora.

Podľa najstaršej dcéry nebola vzornou matkou, akú si praje každé dieťa. Spolu so súrodencami ju nevideli dva roky, no často na ňu mysleli a občas jej zatelefonovali. Najčastejšie na nejaký sviatok.

Barborka priznala, že v detskom domove je im lepšie. "Keď mi volala, tak iba napitá," priznáva dcéra.

Pozrite si nikdy neodvysielané zábery. Martinka z Turca navštívila protialkoholickú liečebňu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy