Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Mladík prišiel o život pri hľadaní Pokémonov. Neznámy útočník ho zastrellil
Zdielať na
Krimi

Mladík prišiel o život pri hľadaní Pokémonov. Neznámy útočník ho zastrellil

KALIFORNIA / Hľadanie Pokémonov sa za pár týždňov stalo celosvetovým šialenstvom. Pátranie po virtuálnej postavičke v reálnom svete so sebou nesie aj veľké riziká. Niekoľko vodičov pri hľadaní Pokémona už havarovalo, jeden mladík dokonca prišiel o život. 

Z neškodnej zábavky je stále väčší postrach pre rodičov, ktorí netušia, kam a kedy sa ich deti vyberú príšerky hľadať. Bolo to tak aj v prípade mladík zo San Francisca. S partiou lovili príšerky okolo desiatej večer. Domov sa už nevrátil. Neznámy útočník k nemu podišiel, vystrelil a zmizol. Chlapec bol na mieste mŕtvy. Hráčsku komunitu to šokovalo.

"Obávali sme sa skôr prepadnutí, alebo náhodných prestreliek. Toto bolo cielené, je to desivé," hovorí známa obete.

Pokémonové šialenstvo

Incident sa stal na turisticky vyhľadávanom mieste. Polícia preto dúfa, že svedkovia vypátrajú páchateľa tejto nezmyslenej vraždy. Útočník totiž mladíkovi nič neukradol, jeho cieľom bolo mu ublížiť. "Nemal šancu mu uniknúť," hovorí známy obete.

Pokémonové šialenstvo pridáva policajtom čoraz viac práce. Ľudia sa sťažujú, že im pátrači chodia cez pozemok. Desiatky hráčov už okradli. Vôbec totiž pri hre nedávajú pozor a stávajú sa tak ľahkou korisťou pre zlodejov. Množia sa nehody, keď vodiči náhle zastavujú pri ceste, aby príšeru chytili. A pribúdajú aj tragické pády z útesov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy