Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dvojročný Timotej vypadol otcovi z traktora, zomrel pod kolesami
Zdielať na
Krimi

Dvojročný Timotej vypadol otcovi z traktora, zomrel pod kolesami

SENICA / V obci Rohov v okrese Senica sa stala tragédia. Dvojročného Timoteja viezol traktorom jeho 35 ročný otec Ján. Malé dieťa vypadlo počas jazdy z kabíny traktora priamo pod kolesá. Timotej na následky zranení zomrel. Pre televíziu JOJ to potvrdila trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Príčiny a okolnosti nehody, ktorá sa stala v piatok večer, už vyšetruje polícia. Tragédia sa stala priamo na dvore rodinného domu, v ktorom býval Timotej s rodičmi.

Polícia vyšetruje okolnosti tragédie po tom, ako dvojročný chlapec v obci Rohov v okrese Senica spadol z traktora a utrpel zranenia, ktorým podľahol. Timotej sa viezol v kabíne traktore spolu so svojim otcom. Tragická udalosť sa stala v piatok večer. "Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia a vyšetruje okolnosti, za ktorých k nehode došlo," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.
Vystrašená rodina okamžite privolala pomoc. Záchranári robili čo bolo v ich silách. Na miestnom ihrisku už dokonca pristál vrtuľník, ktorý ho mal čo najrýchlejšie previezť do nemocnice. Najbližšie to však mali pozemní záchranári, ktorý ho na umelej pľúcnej ventilácií previezli záchrankou do nemocnice, kde po prevoze zomrel.

"Dvojročný chlapec utrpel veľmi vážne zranenia, bol prevezený do nemocnice v Skalici," uviedol hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Jozef Minár.

Pomoc rodine

Spolu s rodinou trúchli celá dedina. Obyvateľom, ktorých sme oslovili sa o tragédii hovoriť nechcelo. Otec nebohého chlapca pracuje ako vodič. Traktorom pomáha pri prácach na poli mnohým ľuďom z dediny. Nikdy neodmietol ani pomoc pre obec a úrad teraz v týchto ťažkých chvíľach chce pomôcť rodine. "Výjdeme pozostalým v ústrety a budeme sa im snažiť všetkými dostupnými prostriedkami pomôcť," povedal starosta obce Roman Ravas.

Malý Timotej bol najmladším zo štyroch detí. Starosta obce si ešte spomína na radosť v jeho očiach keď boli u nich s Mikulášom, čertom a anjelom. "Mňa ako starostu táto situácia veľmi mrzí. Vždy keď vyhasne ľudský život, je to obrovská tragédia a keď vyhasne takýto mladý život, tak je to o to horšie," dodal starosta.

Amputovaná ruka

Nie je to prvá podobná tragédia. V októbri minulého roka v obci Richvald v okrese Bardejov, sa jeden a polročný chlapec hral v tesnej blízkosti traktora, ktorý opravovali dvaja muži. Malý Damián strčil ruku do nezabezpečeného priestoru traktora. Pohybujúce sa časti mechanizmu mu v zápästí amputovali ruku. Malého chlapca s ťažkým úrazom transportovali vrtuľníkom do nemocnice v Košiciach.

Zlyhali brzdy

Rodičia sa spolu so svojimi tromi deťmi vybrali ráno do lesa na čučoriedky traktorom. Žiaľ, skončilo sa to všetko veľmi smutne. Jedenásťročného chlapca z dedinky Lesnica v okrese Stará Ľubovňa privalil traktor. Zrejme mu zlyhali brzdy a po prevrátení privalil takmer celú rodinu. Chlapca sa pokúšal oživovať jeho otec. Nepodarilo sa to ani jemu ani záchranárom.

Dieťa pod traktorom

V obci Žirany v Nitrianskom okrese sa stal ďalší tragický prípad. Chlapec, ktorého v dedine volali Gigi, sa išiel za dedinu previezť s nevlastným otcom na štvorkolke. Podľa informácií televízie JOJ muž len na chvíľu odbehol a keď sa vrátil späť, našiel chlapca nevládne ležať pod dopravným prostriedkom. Dieťa nemalo pod zhruba tristokilogramovým strojom šancu prežiť. Záchranári boli na mieste do niekoľkých minút, dieťaťu ale pomôcť nedokázali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy