Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri Poltári prešiel Ivanovi po hrudníku traktor, zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Pri Poltári prešiel Ivanovi po hrudníku traktor, zasahoval vrtuľník

UTEKÁČ / Nehoda, ku ktorej došlo v Utekáči, sa takmer skončila veľkou tragédiou. Tridsaťsedemročného miestneho muža prešiel traktor. Obrovské kolesá len o pár centimetrov minuli jeho hlavu.

V kopcoch nad obcou Utekáč zasahoval vrtuľník. Záchranári ratovali 37-ročného Ivana, ktorý spadol pod kolesá vlastného traktora. Trojtonový kolos mu prešiel po hrudníku.

"To bolo šťastie, že sa tam nemotali v tej úzkej kabíne. Že mal ešte miesta ako tak vyskočiť von. A keď vyskočil, vyskočil tak nešťastne, že ho chytilo koleso," hovorí Ivanov ujo.

Privolal pomoc

Muž sedel krátko predtým za volantom. Pri schádzaní z kopca dostal s najväčšou pravdepodobnosťou šmyk a stroj sa začal nekontrolovateľné rútiť dole.

Vtedy Ivan vyskočil. Stroj padal 70 metrov dlhým zrázom. Nablízku bol jeho kamarát, ktorý mu privolal pomoc. Záchranári, hasiči a aj policajti sa ponáhľali do ťažšie prístupného terénu.

Silné bolesti

Zranený muž komunikoval, sťažoval sa na silné bolesti. Lekár rozhodol o prevoze pacienta vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice.

Na mieste bola redaktorka Edita Hutková:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy