Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Emil (†53) , ktorý zomrel po páde z bobovej dráhy, nebol pripútaný
Zdielať na
Krimi

Emil (†53) , ktorý zomrel po páde z bobovej dráhy, nebol pripútaný

ŽDIAR / Päťdesiattriročný zamestnanec pri rutinnej revíznej kontrole vypadol z dráhy a utrpel zranenia, ktorým podľahol. Prípadom sa už zaoberá aj Inšpektorát práce. Prevádzkovateľ bobovej dráhy v písomnom vyhlásení informuje, že Emil mohol počas kontroly prác upadnúť do bezvedomia. Ďalej sa v stanovisku píše, že zamenstnanec nebol pripútaný.

V piatok 29. júla leteli leteckí záchranári pomôcť 53-ročnému Emilovi do Bachledovej doliny. "Počas jazdy vypadol z bobovej dráhy, narazil do stromu a spadol na zem," povedala Zuzana Turočeková z VZZS ATE Poprad.

Pred príletom vrtuľníka Emilovi pomáhali kolegovia a dobrovoľný záchranár tatranskej záchrannej služby. "Postihnutý ležal mimo trate, bol pri vedomý, sťažoval sa na bolesti," opisuje záchranár Juraj Ksiažek. Mužov stav sa zhoršoval a o život bojoval aj vo vrtuľníku záchranárov.

Trestné stíhanie

"Lekár na palube musel resuscitovať, po prílete Emila prijal resuscitačný tím," povedala Turočeková. Emil vážnym zraneniam v nemocnici podľahol. "Polícia v Ždiari začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Prípadom sa nezaoberá len polícia, ale aj Krajský inšpektorát práce. Jeho zamestnanci už boli na obhliadke miesta tragédie. "Vyšetrovanie miesta vzniku pracovného úrazu ukončíme do 60 dní a potom podáme informácie o výsledkoch," rozpráva Katarína Timková, hovorkyňa inšpektorátu práce. 

Prevádzkovateľ bobovej dráhy v písomnom vyhlásení informuje, že Emil mohol počas kontroly prác upadnúť do bezvedomia. Ďalej sa v stanovisku píše, že zamenstnanec nebol pripútaný. Patril k najskúsenejším zamestnancom a dráhu veľmi dobre poznal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy