Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vážny úraz na zjazdovke. Lyže zradili legendu Vladimíra Krajňáka (86)
Zdielať na

Vážny úraz na zjazdovke. Lyže zradili legendu Vladimíra Krajňáka (86)

BACHLEDOVA DOLINA / Vážna nehoda na lyžiarskom svahu sa v sobotu stala aj u nás. A rovnako ako v prípade Michaela Schumachera je obeťou známy športovec. V Bachledovej doline sa zranil muž, ktorý je doslova slovenskou lyžiarskou legendou - bývalý československý reprezentant Vladimír Krajňák.

Pomohli mu traja lekári

V Bachledovej doline došlo v takzvanom esíčku k ťažkému úrazu. Ako prvý bol pri zranenom inštruktor lyžovania. "Zadunela zem a zaregistroval som, že niekto vyletel zo zjazdovky. Išiel som sa pozrieť, čo sa stalo. Videl som staršieho pána ležať nehybne na zemi," opisuje nehodu svedok Peter Červeň.

Ako sme sa dozvedeli 86-ročný skúsený lyžiar vyletel z trate a dopadol na trávnatý terén. Záchranári boli pri ňom do dvoch minút a pomáhali aj iní odborníci. "Veľmi nám pomohli traja náhodní lekári, takže mal okamžite poskytnutú odbornú prvú pomoc," tvrdí záchranár Juraj Ksiažek.

Nikdy nič nepodcenil

Zvesť o tom, že sa zranila tatranská lyžiarska legenda, sa rýchlo rozšírila. Ujo Vladko, ako ho všetci volajú, je veľmi obľúbený a ústretový človek. "Lyžuje u stále, už je tu ako taký maskot. Keď zbadáme tú jeho ružovú prilbu, vzbudí to úsmev," tvrdí Richard Králik.

Presne pred dvomi rokmi utrpel pri lyžovaní vážne zranenia, z ktorých sa dostal a opäť sa postavil na lyže. Aj napriek svojim dlhoročným skúsenostiam, nikdy nič nepodcenil. Aj teraz bol dobre ustrojený a na hlave mal prilbu. Čo sa v osudnú chvíľu stalo, vie iba on.

Ťažko raneného ho previezli do popradskej nemocnice. Leží na áre. "Vzhľadom na prianie rodiny, nebudeme poskytovať informácie o zdravotnom stave pacienta," povedala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy