Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Trenčan blokoval sanitku. Policajtom tvrdil, že ju nevidel a nepočul
Zdielať na
Krimi

Trenčan blokoval sanitku. Policajtom tvrdil, že ju nevidel a nepočul

TRENČÍN / Trenčianski policajti zadržali vodičák mužovi, ktorý bezohľadnou jazdou znemožňoval prejazd sanitky. Po kandidátovi na poslanca v Partizánskom Borisovi Záhumenskom, ktorého jazda obletela celé Slovensko, tak ide o ďalší podobný prípad v priebehu jediného mesiaca. Aj tentoraz záchranári zaznamenali incident na kameru.

V sanitke sa viezol lekársky tím špecialistov z Banskej Bystrice, ktorý sa ponáhľal na urgentnú operáciu do Trenčina. Niekoľko kilometrov pred cieľom však natrafil na vodiča, ktorý im neuvoľnil cestu, ale vysokou rýchlosťou uháňal pred sanitkou.

Transplantačný tím

"Naša sanitka viezla transplantačný tím z Roosveltovej nemocnice v Banskej Bystrici do nemocnice v Trenčíne. Vodič auta, ako je vidno aj na videu, im neumožnil bezpečný prejazd a viackrát porušil dopravné predpisy.“ informuje hovorkyňa Falck emergency Alena Krčová.

Päť kilometrov lekári tŕpli pri pohľade na riskantnú jazdu pred nimi jazdiaceho auta. Arogantný vodič dokonca niekoľkokrát predbehol autá, ktoré sa sanitke vyhýbali. O jej prítomnosti na ceste musel vedieť. 

Nevidel, nepočul

"Sanitka mala po celý čas zapnuté výstražné zvukové aj svetelné znamenia. Lekár, ktorý sedel vpredu vedľa vodiča, ešte počas jazdy kontaktoval  políciu,“ opisuje Krčová.

Policajti počas pár minút vodiča Volkswagenu zastavili. Medzitým sa ho sanitke podarilo predbehnúť na širokej ceste, v okamihu keď oproti nešlo žiadne auto. Muž sa pred policajtmi vyhováral. "Vodič tvrdil, že sanitku nevidel a ani nepočul," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Trenčianski policajti  zadržali 51-ročnému inžinierovi z Rimavskej Soboty vodičský preukaz. Videozáznam preskúmajú a konzultovať ho budú aj s prokuratúrou.

Pozrite si reportáž redaktora Ľubomíra Trautenbergera:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy