Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda v Košiciach. Vyhasol život mladého motorkára Filipa
Zdielať na
Krimi

Tragická nehoda v Košiciach. Vyhasol život mladého motorkára Filipa

KOŠICE / Na Sečovskej ceste v Košiciach v sobotu podvečer vyhasol život 24-ročného mladíka. Zrazil sa s terénnym autom, ktoré šoférovala žena z Trebišova. O Filipov život bojovali nielen záchranári, ale aj ďalší motorkár. Podľa neho mohol tragédiu spôsobiť olej na ceste.

Mladík stratil nad motorkou kontrolu. Prešiel do protismeru, kde sa zrazil s oprotiidúcim autom.

"Pri zrážke vodiča motocykla náraz odhodil na priľahlú krajnicu, pričom motocykel bol tlačený autom až do jeho zastavenia," uviedla košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Pomoc motorkára

Dvadsaťštyriročný Filip zostal nehybne ležať na zemi. Ako prvý sa mu snažil pomôcť ďalší motorkár. Na miesto do pár minút dorazili všetky záchranné zložky. Ako prví oživovali mladíka hasiči.

"Vodič motocykla pri dopravnej nehode utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol," dodala hovorkyňa.

Vodička terénneho auta, s ktorým sa motorka zrazila, sa pri nehode nezranila, bola ale v šoku.

"Dychová skúška na zistenie alkoholu bola u nej negatívna," informuje Mésarová.

Tisícove škody

Pri nehode na aute a motorke vznikla celková škoda približne 19 tisíc eur. Presné príčiny a okolnosti vyšetrujú policajti aj za pomoci znalca z odboru dopravy.

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrela Mésarová.

Tragická nehoda v Košiciach. Vyhasol život mladého motorkára Filipa, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy