Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Silná explózia v Jablonke, popáleného muža previezol do nemocnice vrtuľník
Zdielať na
Krimi

Silná explózia v Jablonke, popáleného muža previezol do nemocnice vrtuľník

JABLONKA / V obci Jablonka neďaleko Myjavy sa podvečer ozvala silná explózia. V garáži na dvore jedného z rodinných domov museli následne zasahovať všetky záchranné zložky. Dvaja ľudia utrpeli zranenia a napokon na miesto prišli aj leteckí záchranári s vrtuľníkom.

Podľa predbežných informácií od polície došlo pri manipulácii s horľavými látkami zo zatiaľ nezistených príčin k výbuchu a následnému požiaru garáže.

"Pri manipulácii s doposiaľ nezistenými látkami došlo k požiaru a následne k bližšie nešpecifikovanému výbuchu v garáži rodinného domu v obci Jablonka," uviedla policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Muž je stabilizovaný

V blízkosti v tej chvíli bol starší manželský pár. Obaja utrpeli zranenia a skončili v nemocnici. Muža vo veku 74 rokov s ťažkými popáleninami transportovali do bratislavskej nemocnice vrtuľníkom.

"Pacienta sme prijali do nemocnice, je v umelom spánku a jeho stav je momentálne stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová.

Do nemocnice previezli aj ženu

Podľa informácií TV JOJ na kliniku popálenín v bratislavskom Ružinove nakoniec previezli aj mužovu manželku, ktorá je taktiež vo vážnom stave. 

Na dvore rodinného domu, kde došlo k výbuchu, prebiehalo dôkladné policajné vyšetrovanie. Na mieste bol pyrotechnik, policajti z expertízneho ústavu aj psovod. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Na mieste bol reportér Ľubo Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy