Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Tragický pád paraglajdistu. Karol sa zrútil priamo na hlavu
Zdielať na
Krimi

Tragický pád paraglajdistu. Karol sa zrútil priamo na hlavu

DOLNÉ SRNIE / Ideálne poveternostné podmienky vytiahli počas víkendu do terénu množstvo nadšencov paraglajdingu. Pohľad z výšky si spočiatku vychutnával aj 47-ročný muž z Piešťan. Podľa všetkého ale nezvládol pristávací manéver a spadol na zem. Niekoľkometrový pád neprežil.

Na oblohe pri obci Dolné Srnie neďaleko Nového Mesta nad Váhom lietalo hneď niekoľko paraglajdistov. Obľúbená lokalita letcov sa ale stala miestom tragédie. Štyridsaťsedemročný Karol z Piešťan chcel pravdepodobne pristáť na neďalekej lúke, no zo zatiaľ nezistených príčin sa zrútil na zem. Keď k nemu pribehli kamaráti, nejavil známky života.

Paraglajdisti začali muža okamžite oživovať. pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári.

Paraglajdista nemal šancu prežiť. Podľa všetkého spadol z veľkej výšky priamo na hlavu.

"Došlo k polytraume, to znamená k poškodeniu dôležitých systémov tela, kde došlo najskôr k poškodeniu krčnej chrbtice, v tom prípade došlo aj k poškodeniu miechy, čo bolo následkom smrti. Navyše mal aj Ďalšie poranenia," hovorí obhliadajúci lekár František Jaroš.

Ročné skúsenosti

Podľa informácií televízie JOJ sa Karol venoval paraglajdingu iba rok. Pád preto mohla spôsobiť kombinácia nedostatočných skúseností a nepriaznivého vetra. Posledné okamihy letu ale podľa polície nikto nevidel.

"Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedol trenčiansky krajský hovorca Pavol Kudlička.

"Cudzie zavinenie nie je možné vylúčiť, keďže nikto nevidel, ako padal a nevieme, za akých okolností padol," dodáva Jaroš.

"Privolaní lekár nariadil vykonať súdno-znaleckú pitvu," doplnil Kudlička.

Tragický pád paraglajdistu. Karol sa zrútil priamo na hlavu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy