Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pilčíka zasiahol padajúci strom, skončil v nemocnici
Zdielať na

Pilčíka zasiahol padajúci strom, skončil v nemocnici

RAJECKÁ DOLINA / Pomoc v pondelok ráno potreboval pilčík, ktorého v lese neďaleko obce Fačkov zranil strom. Stalo sa to v horách. Hasiči a záchranári tak museli ísť k zranenému mužovi peši.

Hasiči viezli zraneného pilčíka z hory, kde na neho spadla časť stromu. Záchranárov privolal Vladimírov brat, ktorý s ním bol v lese. Práve on priviedol všetkých k miestu nešťastia.

Zranený muž sa k tomu, čo sa v hore stalo, vyjadrovať nechcel.

"Hasičskou technikou sa záchranári dostali k zranenému čo najbližšie k udalosti. Následne pokračovali peši ťažkým terénom," uviedla hovorkyňa žilinského hasičského zboru Miroslava Ondrichová.

Zastavili premávku

K pilčíkovi vyviezlo terénne auto aj záchranárov. "Spolu s nimi mu poskytli prvú pomoc a následne ho transportovali k záchranke," dodala Ondrichová.

Policajti počas nakladania zraneného pilčíka zastavili premávku.

"Muž utrpel zlomeninu driekového stavca. Bol pri vedomí a záchranári ho čo najrýchlejšie transportovali do žilinskej nemocnice," dodal hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Je hospitalizovaný. Utrpel vážne poranenia panvy a panvovej kosti. Jeho stav je stabilizovaný," uviedla hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

Živnostníci

Obaja bratia sú podľa informácií televízie JOJ živnostníci. Prípadom sa tak inšpektorát práce nezaoberá. Polícia ale áno.

"Polícia už začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví," skonštatovala žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Pilčíka zasiahol padajúci strom, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy