Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Robotníka (†56) v lese privalil strom
Zdielať na

Robotníka (†56) v lese privalil strom

HOSTOVICE / V piatok prišiel o život lesný robotník, po tom ako ho privalil pri pílení stromov ťažký konár. Päťdesiatšesťročný Štefan z obce Hostovice bol podľa miestnych skúseným pilčíkom, v lese pracoval skoro celý život.

Ráno odišiel do práce tak ako každý deň. Spolu s kolegom pílili  drevo pri obci Udavské.  "Za doposiaľ presne neobjasnených skutočností došlo počas ťažby dreva k smrteľnému zraneniu 56 ročného muža," informuje hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Riziková práca

Na mieste nešťastia zasahovala posádka rýchlej zdravotnej pomoci a aj vrtuľník. "Privolaným ohliadajúcim lekárom boli u nebohého zistené zranenia vo vlasatej časti hlavy v temennej časti, odreniny dolných a horných končatín a hematóm na pravom oku," opisuje Džobanik.

Podľa skúseného lesného robotníka patrí  táto práca medzi veľmi rizikové. "Niečo sa stane, strom praskne alebo sa rozštiepi alebo vietor zafúka...," vymenováva bývalý lesný robotník. "Na tele nebohého bude vykonaná pitva. Polícia  začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodáva Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy