Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Útok medveďa. Igor sa ocitol medzi matkou a mláďaťom
Zdielať na

Útok medveďa. Igor sa ocitol medzi matkou a mláďaťom

BANSKÁ BYSTRICA / Obyčajná prechádzka v lese nad obcou Moštenica pri Banskej Bystrici sa mohla skončiť tragicky. Pán Igor sa totiž nechtiac dostal medzi medvedicu a jej mláďa, ktoré bolo na strome, a tak ho pochopiteľne medvedica napadla. Zahryzla sa mu do nohy, spadol na zem a tak sa tváril, že je mŕtvy,aby sa zachránil.

Robil som sa, že som mŕtvy

"Naraz sa medvedica vyrútila, som jej vopchal ruku do tlamy a na strome som videl mláďa," opisuje pán Igor. Muž bol na lúke nad kostolom na prechádzke. Sám priznáva, že mal smolu keď sa dostal medzi medvedicu a jej mláďa.

"Keď ma zhodila na zem, som sa robil akože som mŕtvy a drapla ma," pokračuje. Medvedica ho niekoľkokrát uhryzla do nohy, poranila mu aj ruku a tvár. Ako sa náhle objavila, tak potom rýchlo aj s mláďaťom zmizla. Pán Igor ešte pozbieral posledné sily a zbehol do krčmy volať pomoc.

Útok nemusel byť posledným

"Biely bol, vystrašený, hrozný výraz mal v očiach," opisuje krčmárka. Na traumatológii si poleží niekoľko týždňov. Zlomenú má nohu, rany mu lekár zašíval niekoľko hodín. pán Igor pracuje dlhé roky ako piľčík. Z lesa teda nikdy strach nemal. Pri práci sa už s medveďom stretol neraz, nikdy to ale neskončilo útokom.

"Vždy to bolo z úctivej vzdialenosti," dodáva. Ľudia v Moštenici sa bezpečne necítia. Znepokojuje ich vzdialenosť, do ktorej sa medvede dostali. Videli ich už aj pri kostole. Obávajú sa toho, že tento útok nemusel byť zďaleka posledným.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy