Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Podvod s päťstoeurovkou. Dvojica skúša trik s jej rozmieňaním a vracaním tovaru
Zdielať na
Krimi

Podvod s päťstoeurovkou. Dvojica skúša trik s jej rozmieňaním a vracaním tovaru

RIMAVSKÁ SOBOTA / Päťsto eur dokážu počas niekoľkých minút zdvojnásobiť. Nejde o žiadny podnikateľský trik, ale o fintu podvodníkov. Nepríjemné skúsenosti s neznámou dvojicou už mali na juhu Slovenska.

Klasický podvod s rozmieňaním 500-eurovej bankovky skúšala dvojica na viacerých miestach v Rimavskej Sobote. Oklamať zamestnankyňu sa im podarilo v jednej z tamojších herní.

"Prišli do herne s tým, že idú hrať a chcú si rozmeniť peniaze. Aby on všetkých 500 eur neprehral, tak chceli drobnejšie," opisuje situáciu oklamaná krupierka.

Zamieňali peniaze

Pracovníčka im dala sto a päťdesiateurové bankovky. Najskôr súhlasili, po chvíli ale začali byť nespokojní.

"Začali šaškovať. najskôr, že dobre a potom, že nie, že chcú naspäť peniaze," dodáva žena.

Zahovárali, zamieňali. Celá ich hra trvala niekoľko minút, až sa im podarilo zamestnankyňu okradnúť. Tá to zistila až po odchode.

"Takí boli šikovní, že sa to nedalo všimnúť. Keď som si prerátala celú kasu, vtedy som si všimla, že chýba 400 eur," hovorí.

Dvojica

Pravdepodobne išlo o občanov Rumunska vo veku 35 až 40 rokov. Žena hovorila celkom dobre po slovensky.

Podobný scenár sa v ten istý deň zopakoval aj v predajni rozličného tovaru. Nie je vylúčené, že išlo o tú istú dvojicu. Najskôr tam kúpili sedem párov ponožiek a zeminu na sadenie.

"Chceli platiť päťstovkou. Odmietol som im ju prijať. Potom pýtal od takej prefarbenej žienky dvesto. A s ňou aj platili. Ja som prepočítal a vydal drobné," hovorí majiteľ kvetinárstva.

"O chvíľu sa žena vrátila, že zeminu nechcú, ponožky nechcú, peniaze chcú naspäť. Ja som to odmietol," dodáva.

Pátranie polície

Predajcovi sa zdali podozriví, a preto ich poslal z predajne preč.

Po dvojici polícia intenzívne pátra. "Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu," potvrdila branskobystrická hovorkyňa Mária Faltániová.

Podvodníci skúšajú rozmieňanie 500 eurovky, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy