Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zlodej okradol dôchodkyňu zo Sniny o 19-tisíc eur, hľadá ho polícia
Zdielať na

Zlodej okradol dôchodkyňu zo Sniny o 19-tisíc eur, hľadá ho polícia

SNINA / Jeden kradol v kúpeľni, druhý na povale. Polícia hľadá zlodejov, ktorí úradovali v Snine a v Ľubiši. Pani Máriu obrali o 19 tisíc eur. Peniaze si s manželom šetrili celý život. Zlodej ich našiel na mieste, kde to možno ani sám nečakal.

Pani Mária prišla o svoje celoživotné úspory aj napriek tomu, že ich dobre schovala. Zlodej ich aj tak našiel. "Mala som ušetrené množstvo peňazí a teraz mi každý nadáva, prečo som ich neodniesla do banky. Nedala som ich tam preto, lebo keď ich budem súrne potrebovať, musela by som utekať do banky," povedala pre televíziu JOJ okradnutá dôchodkyňa.

"Neznámy páchateľ neoprávnene vošiel do rodinného domu, kde z povaly spod izolácie strechy odcudzil igelitové vrecúško s finančnou hotovosťou," upresnila policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Vysoká hotovosť

Dokopy 19 tisíc eur. To je suma o ktorú mal pani Máriu pripraviť zlodej. Dôchodkyňa totiž býva v odľahlejšej časti mesta. Hovorí, že cestovanie by pre ňu bolo obtiažne. Presný počet bankoviek, ktoré mala uložené v igelitovom vrecku si pani Mária zapísala na papier. "Ostalo mi iba 14 kusov 500 eurových bankoviek, 38 bankoviek chýba," hovorí dôchodkyňa.

"Trestné stíhanie bolo začaté vo veci prečinu krádeže spáchaného v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody," dodala policajná hovorkyňa.

Polícia upozorňuje

Podobný prípad sa stal aj v obci Ľubiša. Aj tu zlodej ukradol peniaze priamo z rodinného domu. Podľa polície, z kúpelne odcudzil finančnú hotovosť 3 500 eur, ktorá bola uložená v kozmetickej taštičke.

Polícia preto vyzýva občanov k väčšej opatrnosti. Držbou väčšej finančnej hotovosti doma sa ľudia sami vystavujú riziku, že sa stanú obeťami podvodníkov alebo zlodejov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy