Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kupliarstvo v Krompachoch. Osadníci ponúkajú na stanici mladé dievčatá
Zdielať na

Kupliarstvo v Krompachoch. Osadníci ponúkajú na stanici mladé dievčatá

KROMPACHY / Na Spiši je verejným tajomstvom, že v Krompachoch pri železničnej stanici prekvitá sexbiznis. Nejde len o prostitúciu, ale aj o trestný čin kupliarstva. Divák spravodajstva TV JOJ nakrútil zábery, ako mladí obyvatelia osady ponúkajú dievčatá.

Reportáž nie je vhodná pre maloletých a mladistvých.

Podľa Krompašana sa sexuálne služby vybavujú na parkovisku pred stanicou. Obyvatelia tamojšej osady využívajú tmavú lokalitu. "Už niekoľko nocí sa príbeh opakoval, keď som tam čakal na manželku, ktorá večer končí v práci," napísal obyvateľ Krompách.

Za jedlo aj za gastrolístok

Podľa obyvateľa mesta, ktorý chcel ostať v anonymite to funguje nasledovne. Na parkovisku zastaví auto, o chvíľu je pri ňom mladý chalan. Ak zbadá záujem dohaduje podmienky, potom zavolá dievča, aby sa potenciálnemu klientovi ukázalo. Prípadne idú spolu za ňou.

"Pochybujem, že tieto dievčatá majú vôbec 18 rokov. Ceny sú rôzne. Vraj idú aj len za jedlo, či stravný lístok," píše obyvateľ Krompách.

Hrozí im desať rokov

Prostitúcia síce nie je na Slovensku trestným činom, konanie týchto chlapcov už zaváňa porušením trestného zákona. Dopúšťajú sa kupliarstva. "Ak sa jedná o samotné kupliarstvo, vtedy je povinné to, aby niekto niekoho ponúkal, alebo umožňoval mu vykonávať takúto činnosť. A z toho si bral nejakú províziu," hovorí viktimológ Róbert Kočiš.

Ak sa na takéto kupliarstvo použije osoba blízka, alebo neplnoletá, si môže páchateľ vo väzení posedieť poriadne dlho. "Jedná sa o závažnejší spôsob konania a vtedy je tam trestná sadzba od troch do 10 rokov," dodal Kočiš.

Pozrite si autentické zábery z Krompách:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy