Skoro jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Opitý policajt nabúral do 51 áut, spôsobil škody za viac ako dva milióny
Zdielať na
Krimi

Opitý policajt nabúral do 51 áut, spôsobil škody za viac ako dva milióny

PRAHA / Pražská polícia rieši kurióznu nehodu. Viac ako 50 áut nabúral v mestskej časti Vinohrady opitý policajt na terénnom aute. Podobnú jazdu absolvoval aj v minulosti.

Opitým vodičom bol bývalý policajný pedagóg a dôstojník Karel Kadlec, súdený za minuloročnú nehodu pod vplyvom alkoholu. Škoda na autách je približne dva milióny českých korún.

Viac ako jedno promile

Polícia vodiča chytila ešte v aute. Dychovú skúšku na alkohol odmietol, neskôr ju absolvoval vrámci lekárskej prehliadky spoločne s odberom krvi. "Je podozrivý z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a to s ohľadom na to, že orientačná dychová skúška ukázala hodnotu prevyšujúcu jedno promile," uviedla hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová.

Policajt zničil 51 áut, polícia už vypátrala viac ako dvadsať majiteľov. Prípad prevzala Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS). Obvodný súd pre Prahu 2 momentálne prejednáva Kadlecovu minuloročnú jazdu pod vplyvom alkoholu.

Policajt si ale zrejme zavaril ešte omnoho viac. Jeho jeepu vo februári skončilo povinné ručenie, celú škodu bude musieť zaplatiť zo svojho.

S vodičkou sa chcel dohodnúť

Kadlec minulý rok v marci v Prahe podľa obžaloby neubrzdil svoj jeep a narazil do auta, ktoré pred ním zastavilo kvôli chodcom na priechode. S vodičkou sa chcel dohodnúť na mieste, aby mohol hneď odísť. Pri cúvaní ale nabúral aj auto asistenčnej služby. Privolaní policatji mu namerali 1,5 promile alkoholu v dychu.

Pozrite si priloženú reportáž Martina Krpača:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy