Oblačno
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Auto zapadlo medzi koľajnice, vrazil doňho vlak
Zdielať na

Auto zapadlo medzi koľajnice, vrazil doňho vlak

NOVÝ SVET / Vodič zo Senca napriek zákazu vošiel na železničné priecestie, kde s autom uviazol. Rušňovodič už zabrániť zrážke nedokázal.

Nočný rýchlik smeroval zo Sládkovičova do Bratislavy. Tam už ale v plánovanom čase nedorazil.

Po zrážke s autom zostal stáť neďaleko priecestia pri obci Nový Svet.

Dlhé minúty na koľajniciach

Vodič nerešpektoval zákaz vjazdu na železničné priecestie, ktoré je v rekonštrukcii. Svojim autom zostal na priecestí zakliesnený vyše pol hodiny.

"Nasledujúcich niekoľko desiatok minút napriek tomu, že vodič mohol okamžite kontaktovať rôzne linku, sa snažil svojpomocne auto zo železničného priecestia vyslobodiť. Ale nepodarilo sa mu to," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

Auto verzus rýchlik

Vodičovi prišli na pomoc priatelia i rodina. Tí sa snažili auto z koľajiska dostať, no ani im sa to nepodarilo.

"Som volal na 112, ale už tu bol vlak, bolo neskoro. Už to boli sekundy. Tešili sme sa, že sme utiekli," hovorí člen rodiny vodiča.

"Po príchode na miesto zásahu bolo zistené, že sa jedná o zrážku osobného auta a rýchlika. V rýchliku sa nachádzalo približne 300 cestujúcich, nikto sa nezranil," uviedol veliteľ zásahu Marcel Ježík.

Meškanie

Cestujúcich prepravili do Sládkovičova a odtiaľ druhým vlakom do Bratislavy. "Doprava v danom úseku bola 50 minút úplne prerušená a až do takmer druhej hodiny ráno jazdili vlaky len po jeden traťovej koľaji a to obmedzenou rýchlosťou okolo miesta zrážky," dodala Pavlíková.

Predbežné škody zatiaľ nevyčíslili.

Auto zapadlo medzi koľajnice, vrazil doňho vlak, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy