Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba na bratislavskom obchvate má pokračovanie. Padli obvinenia
Zdielať na

Streľba na bratislavskom obchvate má pokračovanie. Padli obvinenia

BRATISLAVA / Divoké prenasledovanie vodiča v kradnutom aute a následná streľba na bratislavskom obchvate má pokračovanie. Postarali sa o to policajti. Televízii JOJ potvrdili, že padli ďalšie obvinenia.

Naháňačka sa začala, keď si policajti na Prístavnom moste všimli kradnuté auto. Vodiča vyzvali, aby zastavil. Ten ich opakované výzvy ignoroval a snažil sa utiecť.

Vodičov komplic v druhom aute sa počas zásahu pokúsil dokonca jedného z policajtov prejsť. Potom padol výstrel. Obe autá sa policajtom podarilo zastaviť a vodičov zadržať. Teraz padli nové obvinenia.

"Vyšetrovateľ vzniesol na základe dôkaznej situácie a doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov obvinenie voči 29-ročného Alojzovi P. z Bratislavy zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci a zo zločinu krádeže formou spolupáchateľstva," uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Obvinenia

Obvinený Alojz má na krku ešte jedno obvinenie. A to z útoku na verejného činiteľa. Za to, že jedného z policajtov takmer prešiel.

Obvineniu sa nevyhli ani ďalší muži. Tridsaťšesťročný Jaroslav z Bratislavy a 30-ročný Ján z Dunaskej Stredy. Tí sa na krádeži podľa policajtov tiež podieľali.

Vysoké tresty

Momentálne nie je vylúčené ani to, že táto partia môže mať na svedomí aj viac ukradnutých áut, než to, ktoré zaistili na bratislavskom obchvate.

"Prípadom sa aj naďalej zaoberá príslušný útvar," dodala Mihalíková.

Všetkým obvineným hrozí niekoľkoročné väzenie. Najdlhšie môže za mrežami stráviť Alojz. Hrozí mu až desaťročný trest. 

Streľba na bratislavskom obchvate má pokračovanie. Padli obvinenia, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy