Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Rýchlik na ceste do Bratislavy meškal dlhé hodiny, začal mu horieť rušeň
Zdielať na
Krimi

Rýchlik na ceste do Bratislavy meškal dlhé hodiny, začal mu horieť rušeň

JESENSKÉ / Rýchlik z Prešova do Bratislavy meškal takmer päť hodín. Mimoriadne meškanie spôsobil požiar rušňa. Dym spozoroval rušňovodič približne 25 minút po polnoci pri obci Jesenské (okres Rimavská Sobota). Hasiči sa k horiacemu vlaku nevedeli dostať.

Približne 140 cestujúcich sa viezlo v rýchliku smerujúcom do Bratislavy, keď počas jazdy začal horieť rušeň. Z motorovej časti sa valil dym. Rušňovodič vlak okamžite zastavil.

Ťažko dostupný terén

Na miesto vyslali až päť hasičských posádok. Problémom bolo to, že vlak stál medzi obcami Dubovec a Jesenské. Hasiči sa tam autami nevedeli dostať.

"Zásah komplikovalo to, že sa to stalo medzi dvoma obcami, kde sme sa pre rozbahnený terén nevedeli dostať," uviedol hasič Marián Brádňan.

Dve hodiny

Pešo im to trvalo približne 15 minút, kým prišli k horiacemu objektu. Požiar likvidovali ručnými hasiacimi prístrojmi až dovtedy, kým sa rušeň nepodarilo odtiahnuť k najbližšiemu priecestiu. Plamene sa im podarilo uhasiť až po približne dvoch hodinách.

"Až po príchode druhej lokomotívy sa podarilo odtiahnuť lokomotívu na najbližší železničný priechod," dodal Brádňan.

"Jedná sa o rozsiahly požiar a požiar v časti lokomotívy, kde sa pre hrubé pancierové dvere nedalo dostať," ozrejmil.

Bez zranení

Nikto zo zamestnancov ani z cestujúcich sa nezranil. Rýchlik pokračoval v jazde až nadránom s náhradným rušňom.

"Vzhľadom na komplikovaný zásah a neprístupný terén mal vlak mimoriadne meškanie až 277 minút," informovala hovorkyňa železníc Martina Pavlíková.

Príčiny vzniku požiaru stále vyšetrujú. Motorová časť musí totiž vychladnúť, aby sa do nej mohli pozrieť odborníci. Železničná spoločnosť výšku škody zatiaľ nevyčíslila.

Rýchlik na ceste do Bratislavy meškal, začal mu horieť rušeň, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy