Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Stanislav, ktorý bodol Tomáša nožom do spánku, sa postavil pred sudcu
Zdielať na
Krimi

Stanislav, ktorý bodol Tomáša nožom do spánku, sa postavil pred sudcu

KOŠICE / Stanislav, ktorý nožom bodol 29-ročného Košičana pod oknami vysokoškolského internátu, sa v piatok postavil pred sudcu. Polícia ho obvinila z pokusu o vraždu. Stanislav s pritom len v auguste vrátil z výkonu trestu.

O väzobnom stíhaní 12-krát súdne trestaného Stanislava rozhodoval sudca takmer hodinu. Na verdikt si napokon počká za mrežami.

Stanislava zadržali policajti krátko po tom, čo nožom bodol Tomáša do spánku. Mladík ho pritom len upozornil, aby nevyhadzoval odpadky z kontajnera na zem.

"Vyšetrovateľ obvinil zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu 12-krát súdne trestaného 39-ročného Stanislava Z. z Košíc," uviedol košický krajský hovorca Alexander Szabó.

Na operačnej sále

Stanislav skončil v policajnej cele. Tomáša odviezli do nemocnice, kde podstúpil urgentnú operáciu.

"Pacient je hospitalizovaný na neurochirurgickej klinike, je v stabilizovanom stave, pri vedomí a komunikuje," informovala hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová.

Sudca rozhodol vziať Stanislava do väzby. Podľa neho totiž existuje dôvodná obava, že by na slobode mohol pokračovať v trestnej činnosti.

Obrana

Stanislav ale tvrdí, že Tomáš s kamarátom ho napadli prví. Hovorí, že on sa len bránil. V prípravnom konaní podľa informácií televízie JOJ nevypovedal.

Ak Stanislavovi preukážu vinu, hrozí mu 15 až 20-ročný trest.

Stanislav sa postavil pred sudcu, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy