Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Brutálna bitka v krčme. Dvoch zákazníkov zmlátili traja muži
Zdielať na

Brutálna bitka v krčme. Dvoch zákazníkov zmlátili traja muži

ŽIAR NAD HRONOM / K brutálnemu útoku došlo v krčme v Žiari nad Hronom. Trojica mužov po slovnej potýčke s čašníčkou napadla nielen ju, ale aj dvoch zákazníkov, ktorí jej chceli pomôcť. Henrich a Miroslav skončili po bitke v nemocnici.

Čašníčka neváhala postaviť sa proti útočníkom, ktorí napadli dvoch zákazníkov. "Keď mi traja bijú kamarátov, musím si ich zastať," vysvetľovala svoje konanie Veronika Minarovičová.

Bitka pre televízor

Slovná výmena názorov sa podľa jej slov začala pre televízor. Útočníci chceli počúvať hudbu, čo Veronika odmietla, keďže ostatní zákazníci pozerali futbalový západ. Čašníčky sa zastali dvaja zákazníci.

Trojica útočníkov sa do nich pustila päsťami. 30-roného Miroslava, ktorý spadol na zem, navyše surovo dokopali.

"Dostal som štyri kopačky do hlavy. V papieroch je napísané, že mám zlomené tvárové kosti," hovorí napadnutý Miroslav Želiezka.

"Mám podliatinu, monokel, jednu som schytal do chrbta," hovorí tiež napadnutý Henrich Hoang.

"Vzniklo to pre nič. Oni prišli vyrývať," dodáva Veronika.

Odvážna čašníčka

Ostatní zo zákazníkov sa bitke pritom prizerali. Jedine mladá čašníčka sa vrhla medzi útočníkov a vyhnala ich von. "Ja som sa nikdy nebála. Viem, že som mohla aj ja dostať, ale keby sa to stalo znova, tak spravím to isté," vysvetľuje.

Trojica útočníkov ušla. Dvaja napadnutí zákazníci skončili v nemocnici. Obaja sa budú liečiť niekoľko týždňov.

"Ďakujem jej, že sa do nich pustila. Zhodila ich oboch na zem. Neveril by som tomu, neviem, kde sa to v nej vzalo, ale je statočná," hovorí napadnutý Henrich.

Záujem generálnej prokuratúry

Útočníkov policajti zakrátko vypátrali. Ich pohyb po meste zachytili kamery mestskej polície. O prípad sa zaujíma aj generálna prokuratúra.

"Na základe medializovaných informácií vydal námestník generálneho prokurátora pre trestný úkon pokyn krajskému prokurátorovi v Banskej Bystrici prijať zákonné opatrenia na urýchlené objasnenie fyzického incidentu a na vykonanie zaisťovacích opatrení vo vzťahu k útočníkom," potvrdila hovorkyňa Andrea Predajňová.

Trojici mužov hrozí až 10-ročné väzenie. "V minulosti už boli trestaní za majetkové veci," uviedla banskobystrická krajská hovorkyňa Mária Faltániová.

V krčme sa strhla brutálna bitka, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy