Jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ľubomír, ktorý zrazil dve deti idúce po ceste, pozná verdikt súdu
Zdielať na

Ľubomír, ktorý zrazil dve deti idúce po ceste, pozná verdikt súdu

NITRA / Na Okresnom súde v Nitre padol v stredu poobede verdikt v prípade 25-ročného vodiča, ktorý opitý zrazil dvoch mladých ľudí. Trinásťročné dievča a o osem rokov starší kamarát prišli o život pre štyrmi rokmi v Slažanoch. Vodiča, ktorý sa ku všetkému priznal a potom vinu popieral, súd znal vinným.

Dvadsaťpäťročný mladík podľa obžaloby opitý šoféroval a pripravil o život dvoch ľudí. Počas súdnych pojednávaní vypočuli desiatky svedkov a znalcov. Proces trval vyše troch rokov.

"Sudca ho uznal vinným a hrozí mu desať rokov väzenia," uviedol hovorca súdov v Nitre Mário Pivarči.Súd mu tiež udelil trest, že do konca života nemôže sadnúť za volant. "Dostal doživotný zákaz viesť auto," dodal Pivarči.

Bez emócii

Mladík neprejavil žiadne emócie. Na pojednávania chodili aj rodičia mŕtvych detí. Rozsudok si vypočuli so slzami v očiach.

"Rešpektujem ho, no spokojný nikdy nebudem," priznal Martinov otec. "Keby dostal 50 rokov, aj tak je to málo," dodala matka zosnulého chlapca. Matka Kristíny sa vyjadriť nechcela.

Menil verzie výpovedí

Kristínu a Martina zrazilo auto, keď kráčali po kraji cesty. Vodič nezastavil a pokračoval v jazde. Havaroval pár metrov za dedinou. Nafúkal vyše dvoch promile. Ľubomír sa pár dní po čine priznal, neskôr na súde svoju verziu zmenil.

Tvrdil, že za volantom sedel jeho kamarát policajt. Všetko zobral na seba, lebo sa dohodli. Podľa súdu sa táto verzia ale nepreukázala a muža usvedčili viaceré dôkazy.

Rozsudok nie je právoplatný. Ľubomír sa totiž odvolal.

Ľubomír, ktorý zrazil dve deti, už pozná verdikt súdu, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy