Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Na slovensko-ukrajinskej hranici sa strieľalo. Pašeráci sa snažili utiecť
Zdielať na

Na slovensko-ukrajinskej hranici sa strieľalo. Pašeráci sa snažili utiecť

ULIČ / V blízkosti slovensko-ukrajinskej hranice sa strieľalo. Na dve podozrivé osoby, ktoré smerovali zo Slovenska na Ukrajinu, upozornili naši policajti ukrajinských kolegov. Pri zadržiavaní mužov padlo niekoľko výstrelov do vzduchu a do akcie nasadili aj služobných psov.

Osemnásťročného Ukrajinca zadržali hraniční policajti z Uliča asi kilometer od slovensko-ukrajinskej hranice.

"Prenášal v dvoch balíkoch 150 kartónov cigariet v spotrebiteľskom balení s kontrolnými známkami duty free only na označovanie tovaru," uviedla hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

Tisíce eur

Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol príslušníkmi colného úradu vyčíslený na sumu vyše 4 200 eur.

"Prípad aj cudzinca prevzal vyšetrovateľ kriminálneho úrady finančnej správy," dodala Kopernická.

Prechod na Ukrajinu

Slovenskí hraniční policajti upozornili ukrajinských kolegov aj na dve podozrivé osoby, ktoré sa snažili prejsť zo Slovenska na Ukrajinu. narušenie hraničného priestoru zaznamenal kamerový systém.

"Policajti museli vystreliť niekoľko varovných výstrelov na zastavenie mužov," uviedol hovorca ukrajinskej pohraničnej stráže Oleg Sloboďan.

Výstrely

Do akcie nasadili aj služobného psa, ktorý zachytilo stopu. Muži ale nereagovali na výzvy pohraničnej stráže. napriek tomu, že po výstreloch tempo zrýchlili, pohraničiarom sa ich podarilo chytiť.

"Počas zadržania sa bránili," dodal Sloboďan.

Polícia zistila, že ide o dvoch mužov  oblasti Veľkého Berezného. Doklady pri sebe nemali. Počas úteku sa snažili ukryť v lese. Čoskoro sa postavia pred sudcu.

Na slovensko-ukrajinskej hranici padali výstrely, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy