Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Policajtom ukradli autá, jedno našli vďaka sociálnej sieti
Zdielať na

Policajtom ukradli autá, jedno našli vďaka sociálnej sieti

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V Liptovskom Mikuláši ukradli počas jednej noci dve autá rovnakej továrenskej značky. Informácia sa objavila aj na sociálnej sieti. A práve vďaka tomu sa jedno z áut našlo. Policajti ho zaistili na mieste vzdialenom asi 100 kilometrov.

Luxusné autá zmizli na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši. Jedno z nich vypátrali v Žiline.

Článok na sociálnej sieti

Šedé Audi si všimol Žilinčan, ktorý si na sociálnej sieti prečítal článok a zároveň žiadosť o pomoc pri pátraní po ukradnutých autách. Žilinčan ale na políciu nezavolal, napísal autorovi výzvy.

"Nechal na seba kontakt a ja som ho oslovil, kde sa auto nachádza. Následne som kontaktoval políciu," hovorí autor článku na sociálnej sieti Michal Paška.

Auto mestského policajta

Auto policajti okamžite prehľadali. Zaistili pachové a daktyloskopické stopy. Potvrdilo sa, že naozaj ide o auto ukradnuté spred bytovky patriace mestskému policajtovi.

"Poškodený mestský policajt bol veľmi rád a poďakoval mi za prácu, ktorú som v tomto vykonal," dodáva Paška.

"Po vykonaní potrebných úkonov bude zaistené auto vrátené majiteľovi," dodal žilinský krajský hovorca Radko Moravčík.

Auto štátneho policajta

Druhé ukradnuté Audi je špecifické tým, že má na bočných sklách fólie. Patrí mladému štátnemu policajtovi, ktorý si na auto dlhý čas šetril. Jeho auto sa ale zatiaľ nenašlo.

"Opäť raz sa ukázalo, že sociálne siete sú obrovský fenomén. V krátkom čase dokážu osloviť masy ľudí a keď sa priloží ruka k dielu, tak sa môže veľa vecí podariť," hovorí Paška.

Policajtom ukradli autá, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy