Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Skomplikujte zlodejom krádež auta, pomáha aj GPS
Zdielať na
Krimi

Skomplikujte zlodejom krádež auta, pomáha aj GPS

KOŠICE / V Košiciach za ostatných 24 hodín ukradli dve autá rovnakej značky. K prvej krádeži došlo na sídlisku Nad jazerom. Prázdne miesto zostalo po zaparkovanej Škode aj na Hlinkovej ulici.

Daniela zaparkovala svoje auto večer keď prišla z práce. Ráno ju čakal poriadny šok. "Prišla som ráno o 8:45, chcela som ísť do práce a zistila som, že auto nie je na svojom mieste, kde som ho zaparkovala večer," opisuje Daniela.

Okamžite privolala policajtov, tí na mieste zabezpečili všetky stopy. Len niekoľko hodín pred tým, prišiel o auto aj majiteľ Octavie na Važeckej ulici. Zlodej mu spôsobil škodu za vyše 13 tisíc eur.

Najkradnutejšia značka

"Ťažko povedať, čo si o tom môžem myslieť, určite je to najviac kradnutá značka, takže všetci majitelia vozidla Škoda by mali byť ostražití," hovorí Daniela.

Auto sa podľa slov mechanika určite oplatí vybaviť zabezpečovacím zariadením. Na trhu je ich niekoľko druhov. Obstarať si môžete mechanické zabezpečenie, autoalarm, či označenie vin čísla na okná.

Systém GPS

"Mechanické kombinované s elektrickým, to je asi najúčinnejšie, a ešte po prípade sa dajú kúpiť rôzne mechanické zamykania na volant, kde vlastne namontované je už od výroby, ale ešte aj také páky, nadstavce," opisuje mechanik Martin Okrájek.

Jednou z možností, ako chrániť auto proti krádeži, je aj systém GPS. "Nemusí ani vydávať žiadny zvuk ani nič, ale keď je tam neoprávnený vstup do vozidla, tak sa spúšťa tá lokácia, alebo je stále vedené kde sa nachádza auto," dodáva Okrájek.

Pozrite si reportáž, ktorú spracovala redaktorka Janette Rákošová:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy