Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická nehoda pri Trnave, vodič mal letné pneumatiky
Zdielať na

Tragická nehoda pri Trnave, vodič mal letné pneumatiky

TRNAVA / Pri Trnave sa stala tragická dopravná nehoda. Dvaja mladíci po nehode ostali zakliesnení v aute, ich zranenia boli nezlúčiteľné so životom. V druhom aute sa viezla rodina s dvomi deťmi.

Nehoda sa stala za Trnavou smerom do Ružindola.

Pri nehode sa v ľavotočivej zákrute čelne zrazili dve autá, v ktorých bolo šesť ľudí. V jednom z nich sedeli dvaja mladíci, ktorí zrážku neprežili. Ostali zakliesnení v aute, hasiči ich vyslobodili. Aj napriek snahe záchranárov svojim zraneniam podľahli.

Rodina skončila v nemocnici

V druhom aute sa viezla rodina s dvomi deťmi. Rodičov a dve deti previezli záchranári do nemocnice.

"Rodičia majú ľahšie zranenia. Matka zostáva hospitalizovaná spolu so starším dieťaťom u nás v nemocnici. Staršie dieťa má stredné poranenia je intenzívne sledované. U toho mladšieho dieťaťa to boli ťažšie poranenia brucha a spolu s otcom boli transportovaní do nemocnice v Bratislave," uviedla hovorca Fakultnej nemocnice Trnava Matúš Stračiak. 

Letné pneumatiky

Vodič mal podľa polície na aute letné pneumatiky. Zákon síce neporušil, ale podľa odborníka treba myslieť na bezpečnosť. Letné pneumatiky sú v týchto chladných dňoch menej priľnavé k vozovke a ľahšie sa stávajú neovládateľnými. 

"Ako keď sa hráte s angličákom, ktorý má umelé kolieska a ktorý nemá žiadnu adhéziu s povrchom. Tým pádom sa šmýka akokoľvek do ktorého smeru ho pošlete," upozorňuje dopravný analytik Maroš Palesch.

Na mieste bol reportér Ján Baček:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy