Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rekordmanka za volantom. Anne namerali vyše 4 promile, z miesta nehody odišla
Zdielať na
Krimi

Rekordmanka za volantom. Anne namerali vyše 4 promile, z miesta nehody odišla

PAVLOVCE NAD UHOM / Za volant si sadla so štyrmi promile, nabúrala a z miesta nehody ušla. Reč je o 34-ročnej Anne z obce Pavlovce nad Uhom (okres Michalovce). Spolu s ňou sa v aute viezli aj ďalší traja ľudia.

Opitá vodička, ktorá si sadla za volant auta, zdemolovala všetko, čo jej stálo v ceste. Došoférovala v momente, keď skončila v oplotení rodinného domu.

"Pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy auta nezvládla pravotočivú zákrutu a prednou časťou auta narazila do skrinky elektrického rozvádzača na ovládanie čerpacej stanice," ozrejmil prešovský krajský hovorca Alexander Szabó.

"To bola rana. Z ničoho nič. Zrazu vidíte, že tu máte havarované auto a zostanete šokovaní," hovorí svedok nehody.

Počas noci oslavovali

K nehode došlo krátko pred obedom. Posádka smerovala do obchodu. Večer pred haváriou spolu oslavovali s pohárikom v ruke.

"Mali veselo. Spití boli všetci štyria. Videli sme, že sú narazené dvere, volali sme sanitku a policajtom niekto oznámil, že je tu nehoda," vysvetľuje svedok.

Odkráčala domov

Žena po nehode odišla domov. Policajti ju približne po hodine a pol vypátrali a dali jej fúkať. "Namerali jej hodnotu v dychu 4,02 promile," potvrdzuje Szabó.

"Ona chodí stále opitá. Aj chlapca má, myslím, že navštevuje základnú školu," tvrdí dedinčanka.

Ostatní traja pasažieri čakali na pomoc pri aute. Záchranári všetkých previezli do nemocnice.

"Nemocnica prijala troch pacientov s ľahšími poraneniami. Po ošetrení odišli domov," hovorí hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ.

V cele

Policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci prečinov ublíženia na zdraví a neposkytnutia prvej pomoci.

Anna skončila v cele predbežného zaistenia. "Žena je podozrivá aj zo spáchania ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia, keďže mala uložený zákaz činnosti šoférovať," dodal Szabó.

Žena šoférovala so štyrmi promile v krvi, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy