Polojasno
22°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Polícia zatýkala v Sládkovičove pre vraždu právničky Kolesárovej
Zdielať na

Polícia zatýkala v Sládkovičove pre vraždu právničky Kolesárovej

BRATISLAVA / Polícia v utorok ráno zadržala v Sládkovičove miestneho podnikateľa v súvislosti s vraždou bratislavskej právničky Ľubice Kolesárovej. Vyšetrovatelia spolupracujú aj s maďarskými kolegami.

Bratislavskú právničku Ľubicu Kolesárovú zabil útočník nožom pred jej bytom v roku 2013. Vražda by podľa jednej z vyšetrovacích verzií mohla súvisieť s prípadom podnikateľa, ktorého zavraždená advokátka zastupovala.

Objednaná likvidácia

Podľa zdroja TV JOJ z prostredia vyšetrovania vyšetrovateľ v priebehu niekoľkých hodín zrejme obviní osobu alebo osoby, ktoré si podľa neho likvidáciu právničky objednali.

"Polícia preveruje jednu z verzií, ktorú si vytýčila v súvislosti s týmto prípadom. Robia sa niektoré zaisťovacie úkony, ktorými sa majú potvrdiť alebo vyvrátiť doteraz zadovážené policajné zistenia. Prípad môže súvisieť s úkonmi, ktoré sa vykonávajú aj v zahraničí," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

Dobodaná na terase domu

Ľubicu Kolesárovú napadli a dobodali nožom pár metrov od miesta bydliska v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Neďaleko sa nachádzala aj právnická kancelária, ktorú založil jej muž, renomovaný právnik Juraj Kolesár. Ten spáchal samovraždu.

V kaluži krvi ju našiel na terase paneláku okoloidúci, ktorý zavolal záchranku. Právničku odviezli v kritickom stave do nemocnice, kde zraneniam podľahla.

Ľubica Kolesárová mala rôznorodú klientelu. V minulosti na súde zastupovala aj známeho podnikateľa Mikuláša Varehu, ktorý dostal jedenásť rokov pre krátenie dane v známej kauze "lykožrút". Neskôr sa z prípadu stiahla.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy