Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Smrť v mŕtvom ramene. Nehybné telo utopeného rybára (†61) našiel jeho syn
Zdielať na

Smrť v mŕtvom ramene. Nehybné telo utopeného rybára (†61) našiel jeho syn

NITRA / Rybačka sa stala osudnou 61-ročnému mužovi. Stalo sa to pri Výčapoch - Opatovciach pri Nitre. Muž sa utopil v mŕtvom ramene rieky. Nehybné telo ráno objavil jeho syn.

Šesťdesiatjeden ročný Peter išiel chytať ryby na miesto, ktoré vraj dobre poznal a chodieval tam pravidelne. Z rybačky sa muž domov nevrátil, syn ho preto išiel hľadať k mŕtvemu ramenu rieky.

Peter, zvykol k vode chodiť aj so synom, ten zrejme presne vedel, kde sa otec zvykne zdržiavať. Nehybné telo našiel asi dva metre od brehu.

Zásah hasičov

"Boli sme požiadaný políciou, aby sme vytiahli utopenú osobu, ktorá sa nachádzala pri brehu," uviedol veliteľ zásahu Marián Botka.

Podľa iného rybára hlboká voda na tomto mieste nie je. Hasiči mali pripravené aj špeciálne čižmy. Telo napokon dostali von z brehu.

"Vo vode sme neboli, len sme telo vytiahli z brehu. Voda tam nebola hlboká,"
dodal hasič.

Pitva

V tomto prípade pojde zrejme o nešťastnú náhodu, ohliadajúca lekárka predbežne cudzie zavinenie vylúčila a nariadila pitvu.

"Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu usmrtenia," uviedla policajná hovorkyňa Renáta Čuháková .
 
Mŕtvy muž prišiel o život na obľúbenom mieste, podľa iného rybára tam bol aj minulý týždeň spolu so synom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy