Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Trojčlenná rodina, ktorá čaká bábätko, prišla pre požiar o bývanie
Zdielať na
Krimi

Trojčlenná rodina, ktorá čaká bábätko, prišla pre požiar o bývanie

RIMAVSKÁ SOBOTA / Trojčlenná rodina, ktorá sa za mesiac rozrastie o nového člena, prišla pre požiar o bývanie. Vyzerá to tak, že ničivý požiar v paneláku zapríčinila cigareta.

Byt na prízemí v obci Štrkovec v okrese Rimavská Sobota vzbĺkol v piatok ráno okolo deviatej. Vo vnútri nikto nebol, požiar si nevšimli ani susedia. Plamene si všimli až robotníci. "Bývam hore, ale nič sme necítili. Keby sme si to všimli skôr, tak by sme ešte niečo vedeli zachrániť," uviedla pre Televíziu JOJ suseda.

V tom čase už horelo v celom byte. Od tepla vybuchovali okná, ísť dovnútra bolo príliš nebezpečné. Podľa jedného zo suseda, do bytu sa už ani nepokúšali dostať. Bol tam už obrovský plameň a dnu sa už preto nedalo dostať.

Ohrozené deti

V paneláku vypukla panika. V bytoch na hornom poschodí sa vtedy nachádzali dve rodiny s niekoľkými malými deťmi. Najmenšie malo iba jeden rok. Dospelý ich potrebovali odniesť do bezpečia. Zadymená však už bola aj chodba. "V paneláku bolo vtedy deväť detí. Ledva sme ich zniesli, bol tam strašný dym," dodáva suseda.

Požiar nakoniec zlikvidovali hasiči z Tornale. Z horiaceho objektu museli vyniesť aj propánbutánovú fľašu, aby zabránili výbuchu. Oheň sa na susedné byty nerozšíril.

Cigareta

Prečo začalo horieť v prázdnom byte, zatiaľ nie je jasné. Príčinami vzniku požiaru sa zaoberajú hasiči. Prípad vyšetruje aj polícia. Už začali trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

Jednou z alternatív je aj to, že oheň spôsobila cigareta. Otázkou ale je, kto ju tam nechal, keďže podnájomníci neboli doma. Tí teraz bývajú u príbuzných.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy