Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Učitelia zvládli požiar v chate plnej detí výborne, hovorí jeden z rodičov
Zdielať na

Učitelia zvládli požiar v chate plnej detí výborne, hovorí jeden z rodičov

ORAVICE / Tridsiatiôsmi školáci unikali pred požiarom chaty bosí a bez osobných vecí. Všetko sa skončilo len materiálnou škodou aj vďaka duchapritomným a disciplinovaným učiteľom aj žiakom.

Dym a plamene zachvátili chatu v skorých ranných hodinách. Horiaci dom sa našťastie všetkým podarilo v zdraví opustiť. "Mám také informácie od syna, že sa čerstvo zobudili. Asi nastala nejaká panika, ale myslím, že sa to zvládlo tak, aby boli všetci zdraví a živí," povedal Martin Kirner, otec jedného zo žiakov.

Učitelia situácia zvládli

Príčina požiaru je stále v štádiu vyšetrovania. Vedenie školy ani pedagógovia, ktorí boli s deťmi, sa vyjadrovať nechcú. jede z otcov, ale učiteľov pochválil.

"Myslím si, že im treba poďakovať, že to zvládli úplne super. Keď si uvedomím, čo sa mohlo stať, keby to bolo skôr hlbšie v noci, až sa mi trasie hlas," dodal Kirner.

Pomáhali futbalisti

Požiar zachvátil chatu v noci zo soboty na nedeľu. Niektoré deti vyšli do snehu bosé, oblečené len v pyžamách. 

Deťom pomáhali futbalisti z vedľajšej chaty. Na pár hodín ich prichýlili v teple.

"Chlapci nezaváhali. Videli deti bosé postávať v snehu, tak sa činili," hovorí tréner futbalistov z Tvrdošína Jozef Vavrečan. S požiarom bojovalo 40 hasičov. Okrem profesionálov aj dobrovoľníci zo 7 dedín. Chata bola ale v ťažko dostupnom teréne. Príčina požiaru stále nie je známa. 

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy