Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Piatačky sú podozrivé zo šikany, Laura (11) skončila v nemocnici
Zdielať na

Piatačky sú podozrivé zo šikany, Laura (11) skončila v nemocnici

GELNICA / Na základnej škole v Gelnici sa vynorilo podozrenie, že jedna z jej žiačok sa stala obeťou šikany. V prípade je zapletených päť dievčat z piateho ročníka. Jedenásťročná Laura po dlhodobých problémoch so spolužiačkami školu opustila.

Podľa Laurinej matky to začalo na začiatku školského roka. Polroka štyri dievčatá svoju spolužiačku ťahali za vlasy. Už vtedy sa to dievčaťu nepáčilo.

"Jednalo sa o jednu bielu a štyri Rómky, ktoré boli v nejakej skupinke. Ťahali ju polroka za vlasy. Štyri roky v triede nemala problém," hovorí matka dievčaťa.

Skončila v nemocnici

Rodičia riešenie situácie nechali na učiteľov. Počas prázdnin to vyzeralo, že sa dievčatá zmierili. Ale nestalo sa tak. "Moja dcéra jej odpísala, dobre ale už mi nebudeš robiť zle. Potom si chválili čiapky, vianočné darčeky a na konci bolo a po prázdninách máš po p**i," opisuje matka Laury.

Podľa matky po prázdninách školáčky na Lauru zaútočili. Spadla na zem a udrela si hlavu. Deň po útoku prišlo Laure v škole zle, zahmlievalo sa jej pred očami. "

Viezli sme ju do nemocnice, kde si ju nechali tri dni na pozorovanie. Pustili ju domov s tým, že ešte ďalší týždeň maródovala. Keď sa mala vrátiť do školy, doma sa až triasla, že do školy nejde. Lebo tá dotyčná ju zabije za to, že ju prezradila," dodala matka Laury.

Prípad rieši polícia

Matka jedného z dievčat tvrdí, že jej dcéra sa pri útoku Laury ani nedotkla. Dievčatá dostali pokarhanie riaditeľkou školy. "Nie je to za samotný čin, lebo je to stále podozrenie. Stále to nie je uzatvorené. Deti sa správajú inak v kolektíve rovesníkov ako doma," hovorí riaditeľka základnej školy v Gelnici Bibiana Krajníková.

Prípadu sa venujú aj gelnickí policajti. Prípad riešia ako podozrenie zo spáchania trestných činov výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy