Polojasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Taliani, ktorí sú na Slovensku obžalovaní z falšovania peňazí, ostávajú vo väzbe
Zdielať na

Taliani, ktorí sú na Slovensku obžalovaní z falšovania peňazí, ostávajú vo väzbe

BRATISLAVA / Dvaja Taliani, ktorí sú na Slovensku obžalovaní z obzvlášť závažného zločinu falšovania peňazí a obmedzenia osobnej slobody, zostávajú vo väzbe. Senát najvyššieho súdu totiž vo štvrtok zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu o ich prepustení. Sergio G. a Salvatore G. sú vo väzbe od novembra 2014.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v januári 2015 obvinil štyroch členov medzinárodnej organizovanej skupiny z obzvlášť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v štádiu pokusu.

Chceli vyrábať falošné 20 a 500 eurové bankovky v sume 500 miliónov eur

Hovorca Prezídia policajného zboru Martin Wäldl vtedy informoval, že dvaja muži majú za sebou kriminálnu minulosť, Sergio G. bol podľa Wäldla členom sicílskej mafie.

Udali ich

Polícia sa o prípade dozvedela od Čechov, ktorí teraz v prípade vystupujú ako utajení svedkovia a ktorí odmietli spolupracovať na trestnej činnosti.

Na mužov podal prokurátor na konci januára tohto roku obžalobu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku, termín hlavného pojednávania ešte nevytýčili.

V prípade dokázania viny hrozí dvom Talianom trest 12 až 20 rokov väzenia.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy