Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Štrnásťročného školáka pohlavne zneužili a olúpili vlastní kamaráti
Zdielať na
Krimi

Štrnásťročného školáka pohlavne zneužili a olúpili vlastní kamaráti

SENNÉ / Len 14-ročný chlapec z obce Senné (okres Michalovce) sa stal obeťou sexuálneho zneužívania. Školáka zneužil jeho o štyri roky starší kamarát, ktorý si ho pri tom nakrútil na mobil. Pri incidente bol ďalší chlapec, ktorého obvinili zo spolupáchateľstva. Prípad riešia michalovskí kriminalisti.

Všetci traja chlapci sa dobre poznali. Často spolu chodievali von. "Boli to kamaráti. Išli sa prejsť a ďalej neviem, čo sa stalo," hovorí mama zneužitého chlapca.

Krádež mobilu

Dvaja starší kamaráti školáka zavliekli ďalej od jeho domu, ukryli sa v malej plechovej búde a tam ho fyzicky napadli. Najprv mu z vrecka vzali mobilný telefón.

"V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície obvinil dve osoby vo veku 17 a 18 rokov. Oboch zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedla košická krajská hovorkyňa Jana Mésarová.

Sexuálne zneužitie

Staršiemu z chlapcov to ale nestačilo. Školáka prinútil k orálnemu sexu a celé si to nakrútil na mobil.

Mladíka policajti obvinili zo zločinu sexuálneho zneužívania a výroby detskej pornografie.

"Nechcem to rozmazávať, sme rodina," hovorí mama školáka.

"Vzhľadom na citlivosť prípadu, ako aj skutočnosť, že poškodenou je maloletá osoba, bližšie okolnosti prípadu poskytovať nebudeme," uviedla Mésarová.

Nekomunikoval

Zneužitý chlapec sa po napadnutí vrátil domov, s nikým o ňom ale nehovoril. Jeho matka sa dozvedela len o ukradnutom telefóne.

"Ostatné som sa dozvedela až na polícii," hovorí.

Oboch útočníkov stíhajú väzobne. Staršiemu z nich hrozí v prípade dokázania viny až dvanásťročné väzenie, mladšiemu len polovičný trest.

Dvaja kamaráti olúpili a zneužili tretieho, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy