Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Po Arpádovi Peczárovi pátrali takmer mesiac, našiel ho psíčkar
Zdielať na

Po Arpádovi Peczárovi pátrali takmer mesiac, našiel ho psíčkar

BRATISLAVA / Takmer mesiac bratislavská polícia pátrala po nezvestnom Arpádovi Peczárovi. Dôchodca trpel Parkinsonovou chorobou a ako diabetik nutne potreboval lieky. Bez známok života ho našiel psíčkar v nedeľu večer.

Dôchodca Arpád Peczár odišiel zo svojho domu v Petržalke ešte 11. januára. Mal ísť na pravidelnú prehliadku do nemocnice na Antolskej ulici ku svojmu urológovi.

Po vyšetrení nemocnicu opustil. Tam jeho stopa končila.

Dcéra si to ráno nevšimla, že by sa jej otec správal nezvyčajne. "Bol to deň, ako každý iný," priznala.

Prvé dni po staršom mužovi pátrali dobrovoľníci i záchranári. Prehľadali okolie nemocnice, veľký i malý Draždiak aj priľahlé lesy, no bezvýsledne.

Našiel ho psíčkar

V blízkosti dostihovej dráhy si okoloidúci psíčkar všimol ležať nehybné telo. Patrilo takmer mesiac nezvestného dôchodcovi.

"Našli ho v lesnom poraste v jednom zo športových areálov v Petržalke. Bol mŕtvy," dodala bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa predbežných zistení obhliadajúcej lekárky dôchodca s najväčšou pravdepodobnosťou zomrel na podchladenie ešte pred viac ako troma týždňami.

"Presnú príčinu smrti ale odhalí až nariadená pitva," dodala Kurucová.

Možno zablúdil

Nedá sa vylúčiť, že dôchodca, ktorý bol prastrýkom bývalého bratislavského krajského hovorcu Františka Peczára, v osudný deň v Petržalke zablúdil.

Prípad už vyšetruje polícia. "Poverená osoba už začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedla Kurucová.

Arpáda Peczára hľadali takmer mesiac, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy