Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Detve našli mŕtveho muža, jeho topánky objavili na streche
Zdielať na

V Detve našli mŕtveho muža, jeho topánky objavili na streche

DETVA / Desiatky kriminalistov boli od skorého rána v Detve. Hľadali stopy, ktoré by im povedali viac o záhadnej smrti 61-ročného Petra z Hriňovej. Bezvládne telo staršieho muža našli pri krčme neďaleko autobusovej zastávky. Telo bolo dobité, rany našli aj na hlave. Mužovi chýbali topánky. Objavili ich na streche krčmy.

Muža našli ležať na zemi v tráve za miestnou krčmou. Na hlave mal veľkú ranu a bol bosý.

"Bol to dôchodca, občas si vypil, ale bol pohoďák, slušný," hovorí mužov známy.

Pomôcť mu už nevedeli, zranenia boli veľmi vážne. Podľa polície si muž zranenia nemohol spôsobiť sám. Personál krčmy, ktorý bol v noci v práci, si ale nič podozrivé nevšimol.

Hľadajú páchateľa

Polícia miesto ohradila páskami, kriminalisti prehľadávali meter po metri celé okolie miesta činu. Dostali sa aj na strechu krčmy kde našli mužove topánky. V tráve zase našli peňaženku.

"Možno to bola náhoda, že stretol tých, ktorí ho pripravili o život, možno mal 20 eur vo vrecku a skončil jeho život tak, ako skončil," hovorí známy.

Polícia pracuje hneď s niekoľkými verziami. Vypočúvajú svedkov, ktorí by o tom, čo sa v noci pri zastávke udialo, mohli povedať viac.  

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Za smrť 61-ročného dôchodcu páchateľovi hrozí až 12-ročné väzenie.

Pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy